Магазин

Женске ташне и торбе - статусни симбол и модни додатак који говори о личности власнице

Иако су прве торбе биле намењене мушкарцима, од 14. века су их све више носиле жене. Просечна жена данас има минимум три торбе у свом ормару. Иако им је намена пре свега практична, већином представљају статусни симбол али су и огледало своје власнице
Женске ташне и торбе - статусни симбол и модни додатак који говори о личности власнице© pexels/Tz.dhanjit

Постоји много разлога зашто жена носи торбу. Пре неколико векова, није било велике потребе да жена напусти кућу, а ако је то учинила, могла би да угура своје потребштине у наборе одеће. Како су се времена мењала, жене су почеле да напуштају своје домове због посла и школе, а модерне ташне постале су користан начин да дама носи своје ствари. Сада су торбе пожељан додатак који је прави модни израз. Неки мушкарци кажу и да су торбе - женски комплет за преживљавање. Од шминке до средства за дезинфекцију руку, у торби некада постоји све што жени треба током целог дана ван куће. Модни психолози објашњавају да величина, боја или начин на који жене носе своју торбу, преносе њене карактерне особине. 

Цегер торба (Tote) или торба за шопинг

Волите класичне ствари! Свакој жени је потребна торба, посебно када се користи као торба за лаптоп. Ако је ово ваш главни циљ, ви сте пријатељica и колегиница која је увек спремнa; имате све што вам треба у торби и још много тога. Не знате шта вам дан може донети, а ова торба вас припрема за све. Савршенa је за одлазак на одмор, или када је динамичан дан испуњен састанцима, или само кафом са пријатељицама. Ова жена је практична и не мора да тражи пластичну кесу кад год неочекивано купи нешто у супермаркету у повратку са посла. Међутим, она је и неко ко ће изнети своје мишљење, чак и када је оно непопуларно. Особа која жонглира са многим ситуацијама у свом животу, а у торбу јој  стане скоро све што јој је потребно да би постигла своје циљеве. Организатор који се не плаши да преузме иницијативу и заузме став за своја чврста уверења.

Ранац

Ранац носе особе које су увек у покрету и у потрази за следећом великом авантуром. Ова жена много путује, а ако има ранац за лаптоп, вероватно чак путује и на посао. Воли ранац јер у њему може безбедно да одложи свој лаптоп, нешто одеће, тоалетне потрепштине и друге основне ствари. Неко је ко сања да путује светом без ичега, осим основних ствари. Жене које воле свој ранац желе слободне руке и метафорично, живот без компромиса у моди и у животу. Она верује у здрав живот и баш као и њен ум, њен ранац је без нереда. Цени поузданост и осећај припадности.

Торбе са дугим каишем 

Воле практичне ствари и лак приступ свим својим потребштинама, а све из торбе може узети и док је у покрету. Највероватније пакује само ствари за које зна да ће јој требати, тако да је и планер. Воли да све обави на време, како би могла да се фокусира на дневне обавезе. Њој је торба потребна само да би понела најпотребније ствари телефон, новчаник, кључеви. 

Торба за викенд путовање

Торба која лако стаје и у авион као ручни пртљаг најчешће је са точкићима. Могу бити елегантне и лаке за ношење. Власница овакве торбе обично пуно путује због посла и треба јој сигурно и елегантно место за складиштење свега. Можда се бави путовањима, пише блогове, сигурно је увек у покрету и има много тога да понесе са собом.

Писмо торба

Жена која носи писмо торбу је девојка која воли изласке, увек је дотерана без обзира на доба дана. Писмо торба помаже да изгледа свечано и елегантан додатак. Власница писмо ташне је организована и минималиста и са собом може понети само неколико ситница. Писмо ташну може носити на лежеран начин, уз тексас или уз свечани аутфит. Љубитељке писмо ташни које су од тврдих материјала, воле да излазе у град и обиђу што више места током вечери. Живи да би се смејала, дружила, плесали и сматра себе вечно младом. Особа која носи овакву торбу, душа је забаве и власница плесног подијума. Мекане писмо ташне су омиљене женственим припадницама. Воли наједноставније ствари попут цвећа. 

Пословна торба 

Жене које носе популарне актовке односно пословне торбе, су самоуверене и одлучне. Насмејале би се када би им неко рекао да су ове торбе првенствено биле направљене за мушкарце. Модерна и независна, оријентисана ка циљу са јасним гледиштем и снажном сликом о себи, то је жена која на посао одлази са оваквом ташном. 

image