Спорт

Јокић поставља рекорде где год се појави: Побеђивање је за нас стил живота

Српски кошаркаш из сезоне у сезону помера границе у најјачој лиги на свету
Јокић поставља рекорде где год се појави: Побеђивање је за нас стил живота© Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Никола Јокић једини је играч у историји НБА лиге који је у плеј-оф утакмицама у просеку постизао више од 25 поена и имао 10 или више скокова и седам или више асистенција.

Информација је објављена на званичном сајту такмичења пре трећег дуела Денвера и Лос Анђелес лејкерса у плеј-офу, коју су Нагетси добили резултатом 112:105.

Како је саопштено на сајту, Јокић је одиграо 70 мечева за Денвер у плеј-офу претходних година, што је довољно да се узме репрезентативни узорак који је показао да ниједан играч пре њега није имао такве бројке у доигравањима за титулу.

Момак из Сомбора у плеј-оф мечевима бележи у просеку 27,5 поена, 12,2 скока и 7,3 асистенције.

Против "језерџија" је дуел завршио са 24 поена, 15 ухваћених лопти и девет успешних додавања.

"Мислим да сам неколико пута рекао, побеђивање је стил живота за нас", почео је Јокић на конференцији за медије.

"Стварно је добро и специјално кад побеђујеш на много утакмица. Сви су срећни, сви се уклапају у систем. Побеђивање је стил живота. Био сам овде кад смо губили и не желим да се вратим на то."

Он је прошле сезоне освојио титулу првака НБА лиге са Денвером, а два пута је био МВП лиге.

Србин је и ове сезоне кандидат за престижну награду МВП која се додељује најкориснијем играчу најјаче кошаркашке лиге планете.

"Јокић је кошаркашки геније", истакао је његов саиграч Ерон Гордон.

"У ствари, он је геније који је решио да игра кошарку. Чини игру веома лаком, он отвара игру и почињеш да видиш три, четири корака унапред. Све изгледа много лакше."

Четврти меч серије игра се у ноћи између суботе и недеље и, уколико поново победи, Денвер ће се пласирати у полуфинале Запада.

image
VV inauguration
banner