Спорт

ПСВ "осмицом" најавио велико славље, титула се после шест година враћа у Ајндховен

Клуб који је 24 пута био шампион Холандије на прагу је да упише нову "рецку", прву након више од пола деценије
ПСВ "осмицом" најавио велико славље, титула се после шест година враћа у АјндховенGetty © Joris Verwijst/BSR Agency/Contributor

Фубалери ПСВ-а из Ајндховена победили су као гости Херенвен резултатом 8:0 и у наредна три кола недостаје им бод за освајање титуле првака Холандије.

ПСВ би могао већ у петак увече да и званично постане првак, уколико Фејенорд не победи на гостовању код Го Ахед Иглса.

Екипа коју води Петер Бош игра историјску сезону у којој ће доћи до прве титуле од сезоне 2017/2018.

Клуб из Ајндховена је најавио велике успехе невероватном серијом од 17 узастопних победа на почетку Ередивизије и ривали су им од тог тренутка само гледали у леђа.

Све је кулминирали страшним тријумфом над Херенвеном, пала је "осмица" на "Филипс стадиону" на којем су по два гола дали Гус Тил и Малик Тилман, док су се по  једном у стрелце уписали Лук де Јонг, Јохан Бакајоко, Џоји Верман и Патрик ван Анхолт.

У финишу меча гостујући навијачи су у два наврата прекидали меч бакљадама, али је утакмица ипак приведена крају.

ПСВ је тако пробио "стотку" у домаћем шампионату јер има убедљиво најбољи напад са 103 постигнута гола. Тим је у последње две утакмице чак 14 пута тресао противничке мреже, јер је претходно савладао Витесе 6:0. И не само то, црвено-бели имају најбољу одбрану у лиги, пошто су на 31 утакмици примили само 17 погодака.

ПСВ, који је испао у осмини финала Лиге шампиона од Борусије Дортмунд, после 31 кола има 84 бода, 12 више од Фејенорда који има меч мање.

image
VV inauguration
banner