Србија и Балкан

Месец дана до избора, Ђукановић не зна да ли ће се кандидовати за председника

Одлуку о кандидатури донеће у наредним данима, рекао је председник Црне Горе
Месец дана до избора, Ђукановић не зна да ли ће се кандидовати за председника© Antonio Ahel/ATAImages

Председник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да још не зна да ли ће се кандидовати на председничким изборима 19. марта, али да ће одлуку донети у наредних неколико дана.

"Ја сам већ 30 година у политичком животу Црне Горе. Ваљда онај ко ради један посао три деценије има право да се осети уморним и има право на резон да би можда и за друштво било боље да ту буде нови кандидат", рекао је Ђукановић у Минхену, где учествује на Конференцији о безбедности.

На питање шта би саветовао Београду и Приштини за наставак дијалога, Ђукановић је рекао да нема другог пута до пута споразума.

"Све друге идеје попут одржавања замрзнутог конфликта су заправо у функцији доктрине деструкције према Европи и према Западном Балкану као европском региону", сматра Ђукановић.

Нагласио је да је Црна Гора стопроцентно ускладила политику према Русији са Бриселом и да је увела санкције.

"Црна Гора није непријатељ Русији, Црна Гора је непријатељ агресији. Црна Гора је непријатељ рушењу међународног права. Црна Гора је непријатељ свим идејама којим се жели ограничити суверени избор будућности независним државама, у овом случају Украјини", рекао је Ђукановић.

image