Спорт

Евролига казнила Партизан са 2.500 евра

Дисциплински судија кошаркашке Евролиге казнио је Партизан са 2.500 евра због изгреда навијача на мечу 24. кола најквалитетнијег европског клупског такмичења против екипе Бајерна у Минхену
Евролига казнила Партизан са 2.500 евра© KK Partizan

Партизан је деветог фебруара у Минхену савладало Бајерн 82:71, а "црно-бели" су у Немачкој имали велику подршку навијача.

"Партизан је кажњен са 2.500 евра по члану 29.2.х) Дисциплинског кодекса Евролиге зато што су навијачи овог клуба убацивали предмете на терен", саопштено је на званичном сајту Евролиге.

Партизан ће сутра од 21 час у Београду играти са Фенербахчеом у 25. колу Евролиге. Из клуба је апеловано на навијаче на фер и спортско навијање уз максимално поштовање свих актера меча.

"Чак и изоловани инциденти не пролазе без санкција, а клуб је и након гостовања у Минхену кажњен са 2.500 евра због неодговорног испада појединаца који су бацили чаше са водом ка терену. Још једном позивамо публику, која се са пуним правом сматра најбољом у Европи да покаже свој ниво и буде ветар у леђа кошаркашима Партизана", саопштено је из Хумске.

image