Спорт

Звезда освојила Куп Кораћа и престигла Партизан - Мега није могла више

Црвено-бели су савладали Мегу у завршном сусрету турнира у Нишу
Звезда освојила Куп Кораћа и престигла Партизан - Мега није могла више© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Црвена звезда је освајач Купа Радивоја Кораћа 2023. године, пошто су у финалу савладали Мегу 96:79 и заслужено стигла до трофеја.

Они су прошли и најтежи пут до "Жућкове левице", пошто су прво елиминисали Борац из Чачка, а онда и Партизан, пре финалног тријумфа против Меге.

Звезда је овом победом стигла до деветог трофеја у националном купу, чиме су престигли "вечитог" ривала Партизан, који је до сада осам пута тријумфовао на овом такмичењу.

Мега се добро држала у првом полувремену, чак је успела и да добије прву четвртину резултатом 23:22. Ипак, како је време одмицало, тако је Звезда постајала све чвршћи противник. Када год би успевали да се резултатски одлепе, Мега би успевала да се мало приближи.

Ипак, све је постало јасно у четвртој четвртини, када је Звезда направила пресудне кораке на путу ка тријумфу. Мега једноставно није имала квалитета да одговори на одличне партије Огњена Добрића и Немање Недовића, који су предњачили у поентерском смислу.

ЗВЕЗДА: Вилдоза 6 (7ас), Лазаревић 2, Кампацо 2 (6ас), Митровић 14, Лазић 3, Мартин, Добрић 24 (6ск, 3ас), Илић 4, Недовић 20 (3ас, 3ск), Марковић, Петрушев 15 (8ск), Бентил 5.

МЕГА: Миленковић, Бранковић 14, Ђуловић, Рудан 4 (4ск), Ускоковић 13 (5ск, 4ас), Казалон 15, Ђуришић 7 (4ас), КОвачевић 13, Церовина 7, Рори 6 (5ас), Мушикић, Стефановић.

  • 18. феб 2023 • 22:52

    22:52

    Крај - Звезда је освојила Куп Радивоја Кораћа!

    Славље Црвене звезде - Мега је савладана резултатом 96:79 за нови трофеј црвено-белих!

    Ниједног тренутка се питање победника није доводило у питање.

  • 22:40

    35' - Звезда води 87:70 и иде ка победи

    Мало је било и серије промашаја у неким тренуцима, али Немања Недовић везује пет поена и тројком практично решава питање победника, пошто је 17 поена разлике.

  • 22:28

    Крај треће четвртине - 78:65

    Успела је Мега да приђе на четири поена заостатка, али од тада се Звезда одлепила и има 13 поена предности пред одлучујућих 10 минута. Добрић погађа са свих страна, убацио је и тројку у финишу деонице, док је и Митровић дао свој допринос.

  • 22:15

    25' - Мега и даље одлична (61:57)

    Звезда води четири поена разлике, Мега се још увек не да. Добро стоје у одбрани у последњих неколико минута, док тројка Рорија помаже у нападу.

  • 21:51

    Крај првог полувремена - 51:44 за Црвену звезду

    Звезда има седам поена предности после првих 20 минута у мечу са великим бројем поена.

    Била је Мега и нешто ближе, али поени Митровића на крају помаже тиму Душка Ивановића. Највише поена до сада је постигао Немања Недовић са 11, Лука Митровић у Звезди има девет, а Филип Петрушев осам.

    У Меги по 10 имају Казалон и Ускоковић, а осам Петар Ковачевић.

  • 21:44

    17' - Мега на "минус осам"

    Звезда води 43:35, а све то након грешке Бентила. Примио је лопту на ниском посту, кренуо је на продор, а након што му је испала лопта, Ковачевић на другој страни закуцава.

  • 21:34

    14' - Двоцифрена предност Звезде (37:26)

    Први пут девет поена разлике за Звезду, било је седам у једном тренутку у првој четвртини. Након брзих поена Недовића, стиже и закуцавање Петрушева, па је сада "плус 11".

    Чак 15 поена Звезде у другој четвртини у само нешто мање од четири минута.

  • 21:24

    Крај прве четвртине - 23:22 за Мегу

    Успевала је Мега да се резултатски држи у првих седам минута, и Казалон је био доста расположен, али потом су у игру ушли Кампацо и Недовић, што је направило разлику.

    Две тројке Недовића у низу донеле су одмах "плус седам" црвено-белима (22:15). Ипак, ни то није поколебало Мегу, која је уз тројку Церовине успела да се поново врати на минимални заостатак, а онда у последњих пет секунди и стигне до преокрета.

    На крају, серија 8:0 играча Меге, томе се црвено-бели сигурно нису надали.

  • 21:07

    5' - Занимљив почетак меча - 11:12

    После пет минута игре, Мега има минималну предност након доброг отварања меча са две тројке. Уз то, елегантан потез Бранковића доноси лаке поене под кошем.

    Још увек Звезда полако улази у овај сусрет...

  • 21:00

    Почело је финале у Нишу!

    Почело је финале у "Чаиру". Стартна петорка Звезде је Добрић, Вилдоза, Бентил, Лазић и Митровић.

    За Мегу стартују Ђуришић, Бранковић, Рудан, Казалон и Рори.

image