Спорт

Речи које значе више од било које награде – Барклију је част што гледа Јокића

Најбољи српски кошаркаш одушевљава све љубитеље магичне игре под обручима, али и бивше звезде који знају колико је невероватно све што ради у НБА лиги
Речи које значе више од било које награде – Барклију је част што гледа ЈокићаGetty © Paras Griffin / Stringer

Чарлс Баркли изјавио је у емисији "ТНТ" да је привилегија гледати Николу Јокића како игра свако вече у најјачем кошаркашком такмичењу на свету.

Екипа Денвера славила је у Кливленду 115:109 у наставку НБА лиге, уз 22. овосезонски трипл-дабл момка из Сомбора.

"За мене је част и привилегија гледати га свако вече. Не можеш једноставно да устанеш из кревета и забележиш трипл-дабл", почео је Баркли.

Српски центар је за 36 минута на паркету забележио 24 поена, 18 скокова и 13 асистенција, али и седам изгубљених лопти.

"Оно што волим код његових трипл-даблова је што то није, на пример, 11-11-10. Он бележи сјајне бројке. Сјајан је дечко, сјајан је играч. Људи ће да му суде на основу тога како ће Нагетси играти у плеј-офу, нажалост, јер ово је тимска игра и то су правила по којима живимо."

Легенда Финикса и Филаделфије присетио се како је то било у његово време.

"Као крилни центар сам се нервирао што немам бар двоцифрен број скокова. Осећао сам обавезу да имам 10 скокова свако вече. Као плејмејкер, посебно ако си врхунски, мораш свако вече имати бар десет асистенција. Пристојан плеј мора имати седам асистенција по утакмици, али врхунски мора имати двоцифрен", закључио је Баркли.

image