Свет

Скандал у британској школи: Уче децу да постоје 73 пола, избацују оне који се противе

Дрег краљица избацила ученика са предавања зато што јој се успротивио
Скандал у британској школи: Уче децу да постоје 73 пола, избацују оне који се противеwww.globallookpress.com © Hufton + Crow/VIEW

Школа у градићу Пил на британском острву Мен обуставила је предавања о сексуалном образовању, након што је дрег краљица ученицима наводно рекла да постоје 73 пола, а дете које јој је одговорило да постоје само два - избацила из учионице.

Уз то, током предавања се разговарало и о операцијама промене пола, као и о самом сексуалном чину, због чега су родитељи ученика изразили забринутост, а школа "Краљица Елизабета Друга" је покренула независну истрагу. 

Родитељи су се жалили посебно због "графичког, непримереног и непристојног представљања" сексуалних радњи и родних идентитета, пише британски "Телеграф" и додаје да су предавањима присуствовала и деца која имају само 11 година. 

Ученици су слушали и о оралном и аналном сексу, а једна група је упозната и са начином употребе кожних трансплантаната на вештачком пенису. Како се наводи, један наставник је децу учио како да мастурбирају. 

Родитељи су покренули петицију упућену директору школе и позвали на "хитну истрагу".

"Сматрамо присуство дрег краљице и довођење ученика у забуну у вези са информацијама о којима се расправљало током часова - потпуно неприхватљивим", наводи се у петицији и поставља питање зашто је гостујућем говорнику који није обучен за то, дозвољено да расправља о родним питањима, неприкладним за овај узраст.

Из Министарства просвете су поручили да школе морају да се постарају да сав садржај који се појављује мора да буде поткрепљен чињеницама и прикладан дечијем узрасту. Истовремено, додаје се, треба ангажовати и родитеље како би били свесни шта њихова деца уче.

"Писаћемо свим школама и нагласићемо да је право родитеља да виде наставне материјале који се предају њиховој деци у школама", пише у саопштењу министарства.

image