Магазин

Шта нам доноси Сатурн у Рибама у периоду од 7. марта 2023. до 25. маја 2025. године

Сасвим је извесно да се Сатурновим изласком из Водолије завршава трогодишњи период испуњен наглим, неочекиваним и шокантним догађајима. Није да не разумемо живот и патњу, али оно чега се свако највише боји јесу ванредни ударци које живот понекад зада и након којих нам је потребно време да се опоравимо. Од самог почетка у марту 2020. који је обележио Kовид, преко рата у Украјини, до земљотреса у Турској и Сирији - свет је највише личио на кризни штаб. Али сада улази у знак Риба.
Шта нам доноси Сатурн у Рибама у периоду од 7. марта 2023. до 25. маја 2025. године© unsplash /Paolo Bendandi

Ту је да као са дна океана на коме леже олупине старих лађа подигне заборављене и давно закопане теме, тајне, све скривено извлачи на површину. Открива лако лажи, некога хапси, приводи, затвара. У некој, не тако далекој прошлости, Сатурн у Рибама био је Голи Оток. Тако и сада има улогу да забрањује, прогања, уходи. Зато ово сада свакако није време за јуначење и подривање сукоба у јавности са много јачима од себе - осим ако нисмо спремни да због истих будемо кињени, гоњени, истеривани, пример у жртви. Сатурн у Рибама када се манифестује као казна није нека кратка, пролазна непријатност, већ највише личи на агонију па треба бити пажљив сада према себи.

Иако се утицај Сатурна у Рибама и даље тиче глобалних дешавања, враћа нам одређену моћ да креирањем свог универзума призивамо догађаје који могу уносити најдубљи мир исто као и кошмарни немир.

Како смо сви прилично на интернету, верујем да ће његово дејство ту бити најизраженије. Бити опрезан је пут до мира. Јер ово могу бити и интернет линчеви, потказивања, пријаве, крађе профила, идентитета, новца, као и криминални канали на 'нету, преваре и "навлакуше", замке које некога могу финансијски огулити до голе коже. Ово су озбиљне преваре због којих се Интерпол укључује подједнако као и "Мрачна мрежа" (Даркнет) подземље интернета где обитавају разне групе које би да остану анонимне и тако избегну контролу институција од ауторитета и власти.

У емотивним темама, Сатурн у Рибама је примарно време заљубљености, надахнућа, посвећење вези, чекање на љубав. Зато је чест код многих уметника, глумаца, музичара, али и ту треба бити опрезан и не бити делузиван и не умишљати да јесте оно што није. Иако ће бити и правих љубавних прича које имају снагу да трају вечно, ово су и они односи у којима након годину дана схватамо да не знамо са ким смо у вези. Да је особа коју волимо већи странац него то је то била на почетку. Зато је важно да не лажемо себе па ће тако бити мање шансе да нас и други лажу. Али ни то неће бити лако. Јер баш Сатурн у Рибама је оно што зовемо 'лупање чежње' или 'избегавање' за које често погрешно мислимо да је део стратегије, док је заправо истинско незанимање. Отуда је храброст да будемо разочарени важна и да уколико до тога дође не умишљамо и не правдамо оне који су нам задали бол. Да не бежимо у платонске измишљене односе који се никада неће реализовати и у којима није искључено да нас неко само "завлачи" и лаже од старта. Велика и дубока разочарења ако их одлажемо, могу временом довести до психичких и нервних сломова и психијатрије. Са друге позитивне стране, Сатурн у Рибама је и тај "луди камен" на који се чекало.

У култури Сатурн у Рибама надахњује највише сликаре и урбану уметност (стрит-арт).

Проблеми нас глобално очекују са водом као што сам навела у Годишњем хороскопу за 2023. годину. И то не само вода за пиће, већ тема ће бити и велике реке, океани, мора, живи водени свет који нестаје. Несреће на отвореном мору, бродоломи, урагани и дуге кише које трају и више недеља или месеци.

Несташица лекова, анестезија, инфузије, медицинске опреме, нафте, бензина, уља, кућне хемије. Ово су и све лабораторије скривене по џунглама где се пакује дрога као и све нелегалне, некласичне болнице за експериментално, надри лекарство психоактивним супстанцама, печуркама, марихуаном и слично. Тровања, вируси донети из даљина, херпеси, хепатитис, аидс, бактерије које се не могу лако решити. У кући буђ и влага. Могућност нових епидемија је мање могућа, више је биохемијска опасност сада у питању, од штетних супстанци које се сливају у воде или удишу (Плутон ће ући у марту у Водолију, ваздушни знак)

Могућа су тровања идеологијама које имају религијски концепт налик сектама којих ће бити све више. Религијски фанатизам је такође у опису Сатурна у Рибама. Окултно се више изучава од науке, а псеудо истине и сујеверја се пласирају у форми сензације као и до сада само имају више присталица. У верским институцијама, ово је време када се оне саме кваре још више, сукоби унутар истих су неминовни као и вероватне смене врховних. Опет, са друге стране Сатурн у Рибама су најбољи доктори колико и они што "брљају" са дијагнозама. Па и у вери неки ће баш сада наћи мир јер ће им помоћи да се ослободе потребе за контролом али то само када је вера у синтези са поштовањем природе, њених закона и мање филозофским, а више космичким законима који постоје одувек.

Од здравствених тегоба, Сатурн у Рибама је задужен за бол. Његова слаба тачка јесу неурологија, психијатрија, од костију највише зуби па ће стоматолози сигурно имати доста посла (али не и анестезије). Од ретких болести може донети беснило, најезду змија и гмизаваца, скакаваца, буба, паукова...Сатурн у Рибама су изуми који су нам приближили најудаљенији и невидљив голим оком свет. Од астролаба до телескопа, од лупе до микроскопа. Зато док је ту, имаћемо разлога да славимо науку и технологију јер ће доћи до важних открића и нових свемирских мисија. Ово су старе мапе света и неба, и нове гране науке у генетици и антропологији. Открића.

У наставку укратко на шта сваки знак да обрати пажњу док је Сатурн у Рибама наредне две и по године.

 

Ован и подзнак Ован

Тема тајних непријатеља али и отворена могућност да вас неповерење другима и свету увуче у параноичне представе које не морају имати утемељење у животу и више бити продукт ваше фантазије. Здравствено, пад стопала (дискусхернија, ишијас).

У позитивном смислу јачање вере, препуштања, опраштање себи. Добре пословне прилике вреднима и посвећенима претходних година.

У љубави све анимално из вашег знака сада може бити пробуђено (љубомора, опсесија, необуздана страст, завист, нагле агресивне реакције, потреба да неког потчините)

 

Бик и подзнак Бик

Могуће су свађе и сукоби са светом, посебно ако сте у организацијама и групама сада их можете напустити. Баш као и своје дојучерашње идеале. Разочарање у друге људе.

Добра страна тога је што без потпоре у свету јачате своју индивидуалност. Подршка долази када је најмање очекујете и када помислите да је све готово и да сте остали сами и то од особа које су прави ауторитети.

Пад и дизање на ноге. Објективно сагледавање ствари и зрело прихватање лимита који постоје и важе за све, па и за вас.

У љубави необичне авантуре за хаотичним епилозима, сентименталне заблуде. Али ако не бежите од реалности и не срљате олако: романтична љубав која се дешава изненада и која може лако бити судбинска.

  

Близанци и подзнак Близанци

Потреба за самосталношћу. Бити далеко од драме, али бити у центру збивања и пратити све. Имати ауторитет сада значи не понашати се као ауторитет - тада ћете га имати највише. Некада пустити друге да претерају и не улазити у сукобе. Бити стрпљив са репликама и контра аргументима. Биће вам све лакше како време буде одмицало.

Посао је приоритет, али више као далекосежна визија ка којој сте кренули корак по корак. Препреке некада превазилазите и само пасивним чекањем да се ствари реше. Не морате за све да трошите снагу.

Емотивно, други вас виде као особу која је стабилна и озбиљна па привлачите оне који трагају за стабилности. Међутим, иако се лако можете заљубити, исто тако се лако сада хладите. На знаке да вас неко узима здраво за готово потпуно можете изгубити интересовање.

  

Рак и подзнак Рак

Интуицију више слушајте и повежите је са знањем, ширином коју имате. Може од вас направити сада најбоље стручњаке за логистику, дијагностику и давање предикција. Уједно то значи да и сами себе треба више да слушате и да тај дар не користите само за спашавање других.

Водите рачуна да дуже пројекте завршавате до краја, јер почетни елан ма колико да је био јак, на дуже стазе може падати са озбиљним тенденцијама заглављивања. То се односи и на студенте. Помажу вам дисциплина, упорност, стрпљење, бескомпромисност.

Водите више рачуна о својој приватности.

Емотивно, ово су везе на даљину а у симболици Сатурна у Рибама могу вам се појавити мушкарци пустолови, "намазани", често старији, окружени тајнама. Док за опис жене ово су оне које вас начисто могу излудети, одвести на погрешан пут и унети душевни немир.

 

Лав и подзнак Лав

Ваша воља сада добија још и енергију која у неком тренутку захтева радикалну промену која не искључује рушење и сукобе са јачима од себе. Сада сте доста сугестибилни па водите рачуна од ког добијате савете и инпуте. Психосматско преузимање туђег на себе такође није искључено.

На послу свакако реформе. Ако налазите ново радно место и тамо вас чека нешто што се мења, руши, систематизује.

Ово је период који вам у интелектуалном и сазнајном смислу даје дубину и разјашњава неке теме из прошлости. Схватићете шта уистину желите, чему тежите, приметићете шаблоне који се упорно понављају и све то ће вам помоћи да дођете до важних одговора.

Отуда ће вам и у емотивном животу свако ко нема дубину или моћ бити незанимљив.

 

Девица и подзнак Девица

Праведност и осећај за једнакост биће највише изражени. Није искључено да се отворе судски процеси, конфликти са људима од ауторитета, а ако сте ви ауторитет онда са државом или другим високим институцијама. Од истих можете најпре бити препознати за обављање неких јавних функција, са којих ће вам се управо и пружити прилика да видите све грешке, аномалије и неправде које постоје.

На љубавном плану, љубав вам је највеће уточиште за душу и тело. Заузетима следи период стабилизације али не без заједничког рада на односу. Слободним Девицама јака искушења и могућност да повредите некога или будете повређени.

Здравствено мотивацију налазите у спољном, физичком изгледу, фигури, тежњи лепшем, савршеном. Нису искључени естетски захвати.

 

Вага и подзнак Вага

Ово је период када ћете научити да добро промислите пре него нешто кажете или урадите. Осетите ли потребу за учењем пратите је јер сигурно води ка бољем у наредним годинама. Недостаци, мане, грешке које сте правили - све ће се сручити пред вама и сумња у себе ће бити неминовна стаза у једној етапи.

Самокритика срећом није ваша јача страна, па се то неће одразити на вашу психу колико ће на то што ће вам за све бити потребно дупло више времена. Посао можете сада да промените, а можда и каријеру. Неке Ваге могу сада донети одлуку да не раде неко време и посвете се породици или образовању.

У љубави Сатурн у Рибама може донети у ваш живот особе које су из другачијег окружења, па може бити неравноправности на више нивоа. Не игноришите апатију у односу, већ причајте са партнером о томе.

 

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Изражене су снажне емотивне везе и судбинске љубави које се не могу избећи, но требаће пуно муке и стрпљења да се такве везе и сачувају. Са друге стране, у дугим и старим везама што дуже будете одуговлачили са одлуком 'бити ил' не бити' то ће вам касније бити претешко да одете чак и да имате јасну жељу за тим. Ова година вам пружа могућност и за такав радикални преокрет.

Могућ је заједнички посао са партнером.

Просперитет у економији и послу ставиће у други план приватне односе (фамилија, пријатељи) Интернет мрежа вам може послужити за ширење посла и утростручити ваше приходе јер је овај период финансијски добар.

Свакако је ово за вас период пакленог рада и строго постављених циљева. Тренирајте.

 

Стрелац и подзнак Стрелац

Најпре проверите да ли имате нерешене судске процесе, отворене теме које чекају на адвокате, књиговође, нотаре и слично. Ово је добро време за легализацију некретнина и плацева, решавање наследства. Губици су емотивне природе, одвајате се од нечега што вам је дуго година било блиско - може се тицати и саме промене ритма, начина живота и за вас лично је здраво иако може бити дубоко и емотивно.

Неки Стрелчеви ће, да би олакшали себи, размишљати о томе да се преселе. Поведите рачуна и добро се распитајте о крају у који идете, може бити или на лошем гласу или прескуп за нормалан живот.

Емотивно сте сентиментални и носталгични. Летаргични моменти ће се манифестовати као умор или поспаност.

Водите рачуна о болестима које долазе као последица лењости и претеривања у сладострасним ужицима.

  

Јарац и подзнак Јарац

Посебна инспирација, стваралачко надахнуће које вас води ка спознајама најдубљих истина о себи али и другима. Вратићете се старим хобијима за која раније нисте имали подршку. Нећете бити тмурни иако ћете бити често замишљени и мрзовољни за дијалог, али расположени за монолог. Открићете неке тајне, чак и оне од пре двадесет и кусур година.

За Јарчеве који беже од мисли у акцију, ово је нешто тежи период јер ће вас свако мало неко/нешто прекидати.

Емотивно можете бити окренути браћи/сестрама, захвални свима који су били уз вас претходне три године и схватити да је време да се скраћује листа пријатеља. Емотивно стабилно је онима што живе са партнером, док слободнима доноси дуге паузе у комуникацији и виђању са другом страном (веза без предвидивог континуитета за коју треба пуно стрпљења)

Дисциплинујте се и одолите потреби да уходите друге на интернету.

 

Водолоја и подзнак Водолија

Вама је више важно да се Сатурн померио из вашег знака и да више нећете морати да се осећате као играчка на навијање. Убрзо ћете увидети да су вам те исте три године помогле да изградите сасвим нов систем вредности, нарочито по питању посла и финансија, да сте зрелији, не бојите се тешких послова на дуже стазе.

Новца ће бити онолико колико будете радили или ћете пронаћи ослонац у другоме. Све што позајмите вратите, дата обећања трудите се да испуњавате. Нове могућности за рад се појављују али пружају магловиту и нејасну перспективу још неко време.

Водолије могу очекивати и краће периоде безнађа, незадовољства, лаког засићења једним истим. Водите рачуна да из досаде не предузмете нешто сумануто ризично и направите себи проблем. У овом еприоду ви сте себи сами потенцијално непријатељ што се односи и на љубав где можете саботирати развој везе.

 

Рибе и подзнак Рибе

У наредним годинама неће бити лако загрејати вас на дуже. Не само што се брзо хладите и губите интересовање, већ као да су и вама саме емоције постале дубоко неприступачне. Емоције ћете више доживљавати као сујету, достојанство или док сте оптерећени спашавањем другога што вам даје важност и незамењиву улогу. Дозирајте потребу за изолацијом и повремено је прекидајте да се потпуно не осамите.

Вежбајте концентрацију, пажњу, обраћајте пажњу на детаље. Теоретисање и коришћење општих места вас може лако умарати што је посебно важно за студенте. Сатурн у вашем знаку тражи праксу и пуно понављања док неку своју слабост или оно ка чему имате отпор не победите.

Непријатењи, супарници, конкуренти имају тежњу да вас нападну, снизе вам вредност.

Што се здравља тиче, несанице и све што може захтевати терапију седативима.

image