Магазин

Годишњи хороскоп за 2023. годину – година у којој падају маске, тајне испливавају на површину

Ма колико мислили да смо постали рационални када дође Нова година избија на површину занесена, топла и осећајна природа наших бића кроз израз: "Нека се деси и нека буде!". Са чашама наздрављамо, проричемо једни другима добре ствари и супротно разуму, доказујемо да можда ипак још увек верујемо у судбину. И појединачну и колективну, да некакав виши план мора постојати када живот и даље налази пут, а човечанство сврху. Сатурн у 2023. улази у Рибе. У том последњем знаку живот се воли и прихвата.
Годишњи хороскоп за 2023. годину – година у којој падају маске, тајне испливавају на површину© Pixabay/Placidplace

Какав би био живот када не би толико снажно покушавали да њиме владамо, да га укротимо, себи прилагођавамо - сазнаћемо у наредне три године. Често ћемо се окретати ка прошлости и налазити снагу у читавим вековима пре нашег, у којима су људи тим истим прихватањем судбине чували и преносили живот даље. Нећемо се трудити да будемо паметни, биће нам много битније да будемо у миру са собом, али и са Богом. Тема Бога, Почетка, Извора, Енергије, куца на велика врата у 2023. године, где ће се сходно ставу, интелигенцији и окружењу кретати од зарањања у религију, духовност и спиритуална искуства, преко парапсихологије до великих научних открића која мењају свет (свемир, неуронаука).

Од марта до јуна ће се пуно људи селити, активира се решавање стамбеног питања што може привремено донети и пад у ценама некретнина. Кретање је живот, тога ћемо бити свесни и нико неће волети да се задржава превише унутар четири зида у 2023. години. То је година која просто зове на пут, огромне километраже, авантуре. Но, то су и нове миграције становништва. Биће оних који долазе из белог света а који у животу помислили нису да ће завршити на Балкану, али и оних са наших простора које чекају Чиле, Перу, Тајланд, Индонезија. Све далеке земље са не тако сјајним стандрадом, више намучене, што би рекли у жаргону "где је Бог рекао лаку ноћ" али које својом духовном или природном лепотом маме. То је цела Латинска Америка и због социјално економског фактора али и прашуме, јер Сатурн у Рибама су огромна пространства густих шума које ће у наредној години бити основна тема из еколошког угла. Како сачувати и заштитити прашуме и океане.

Шездесетих година када је Сатурн био у Рибама, појавио се хипи покрет. Љубав и мир али и нешто стимуланса за успут, па треба имати на уму да 2023. најављује тему наркотика, опијата, порока, лекова, зависности, на више нивоа. Легализација марихуане, употреба биљака за лечење, хомеопатија, макробиотика, истраживање психоделичних супстанци у медицини, отварање таквих центара по свету; али и проблем младих и наркоманије, малолетна проституција, трговина људима, кријумчарење и сличне акције полиције често ће се налазити у насловима штампе.

На личном плану Сатурн у Рибама нас пита Да ли смо довољно дуго чекали? Да ли смо наду изгубили? Јер у 2023. добре ствари се дешавају онима што су чекати умели као нико на свету. Па било да је то чекање на потомство, одлазак у иностранство, упис на факултет, држављанство, некога или нешто његово да му се врати, љубав, посао или неку правду да се деси, све такве ствари се од 2023. лагано распетљавају као у лавиринту и налазе пут до онога што их чека.

И сви са поморском генетиком, но често непознатом због Риба, где је један деда пре двеста година стигао у један лучки град бродом и ту упознао младу девојку, или који је био у заробљеништву у страној земљи па ту и остао након свега волећи једну жену која му је пуно помогла - сада понављају те давно започете приче у новим временима, околностима и амбијентима, али су погледи и осећања иста. А ген оног деде што је учествовао у грађењу Филаделфије или Њујорка након 150 година у форми пословног позива нуди посао свом потомку да се од 2023. прикључи тиму велике грађевинске компаније на обали океана. Па енергија која је давно себе нечему посветила, или себе некоме чврсто обећала - коначно долази до циља као брод до луке и Одисеј до куће. Те у 2023. години ништа неће бити рационално и све ће бити тачно по мери истрајног чекања, а да тога ни нисмо свесни.

И сви што чекају љубав предуго, сви дуго сами, помирени са судбином - у наредној години могу лако променити свој живот. Довољан је један сусрет а остало ће бити магија. Буде се поново интересовања ка езотерији, сновима, прошлим животима, манастирима, ашрамима, ритуалима, поезији, фотографији...јер све што нам враћа наду и спас душе, сада је добродошло пошто је Сатурн - глад, а у Рибама - наде, вере и љубави смо гладни.

Дисциплина обично прва нестане кад Сатурн уђе у Рибе. Расплинемо се лако, потрошимо брзо, осетимо растрзаност, несанице су честе, много је будних ноћу тада, а психичка раздражљивост је већа него иначе јер смо постали сензитивнији, а живот тражи исти темпо.

Сатурн ће као најбољи међу тајним обавештајцима открити афере које су се дешавале протеклих 14 година. Ту су у најави скандали, откривање политичких, фармацеутских и корпоративних тајни у које неће бити лако ни поверовати. То су стари архиви који се отварају после 50 година о минулим временима, ратовима па је добар и за историчаре. Проблеми су могући у религијским центрима, који морају проћи дубоку трансформацију и промену након стотину година отпора. Ово је слика болесног папе, патријарха или Далај Ламе.

У политици, тема ће бити издаје, то су заштићени сведоци и заседе из којих нема излаза, тајни напади и непријатељи али и крајњи споразуми када се стране у сукобу довољно потроше. Тако би и ситуација са Русијом и Украјином могла да се заврши предлозима за мировне споразуме о подели територије. Посебно када Јупитер буде у Бику од 16. маја па даље, јер овај Јупитер поделом територија најчешће и завршава све ратове.

Као што је са Сатурном у Водолији ваздух био загађен, са Сатурном у Рибама који је ту до 2025. године имаћемо проблем са водом па ће посла имати и технолози. Највећу кризу имаће економисти, трговци (више ће бити посла на црно), грађевинци због лоших радова и превара могу завршити у затвору или побећи, па је ово година у којој треба добро проверити све приликом куповине стана пре него што некоме дате новац. Крађе ће се утростручити, биће пуно превара - с тим да за разлику од ранијих периода сада ће се углавном дешавати преко интернета.

Здравствено, Сатурн у Рибама су ишијатикус, дискус хернија, неуролошка обољења и упале нерава (неурологија) као и психијатрија. Од несвакидашњих појава - Сатурн у Рибама је беснило. Као рестрикција може донети несташице лекова, анестетика и стоматолошког материјала, тровања гасом и велике несреће на мору.

Буран ће бити летњи период (од јуна до октобра), тада је Венера четири месеца у знаку Лава где на мегдан изазива све ривале. И ако их нема, олако их тада направи. Потреба за пажњом, победом, аплаузом и дивљењем. Тада се интензивирају конфликти ћерки са мајкама, очеви требају више љубави и пажње и здравље им је тада угрожено, брачни партнери се препиру и око ситница, а где кризе трају могући су разводи, којих ће у том периоду бити доста. Тема су тада и деца, било као свађање родитеља око деце или борба за потомство где их нема.

У линковима испод текста можете наћи годишњи хороскоп за сваки знак:

Ован   Бик   Близанци   Рак    Лав    Девица   Вага   Шкорпион   Стрелац    Јарац   Водолија   Рибе 

image