Русија

Председница Савета Руске Федерације: Код нас нема бркања полова нити игре у васпитању деце

У Русији нема захтева за промену пола, па Запад може слободно да спроведе овај опасни експеримент на себи, рекла је Валентина Матвиенко
Председница Савета Руске Федерације: Код нас нема бркања полова нити игре у васпитању децеwww.globallookpress.com © Federation Council of Russia/via Globallookpress.com

Председница Савета Федерације Русије Валентина Матвиенко поручила је да се у Русији полови не бркају и да неће бити игара с половима ни у васпитању деце, ни у законодавству.

"Ми не бркамо полове. Мушкарци и жене су окоснице биолошке, друштвене, културне заједнице. Кључни задатак је да ускладимо своје односе, а не да стварамо хибрид мушкараца и жена. И стога нема опасних родних игара у нашој земљи и неће их ни бити. Ни у вртићима, ни у школама, ни у образовању, ни у политици, ни у законодавству", написала је Матвиенко на блогу на сајту Савета Федерације.

Руска званичница је напоменула да у Русији нема захтева за промену пола, па Запад може слободно да спроведе "овај опасни експеримент на себи".

"Није случајно да је 8. март постао један од најомиљенијих празника у нашој земљи. Празник цвећа, осмеха, топлине, пажње и бриге. Најискреније вам, драге жене, честитам Међународни дан жена!", закључила је председница Савета.

Руски председник Владимир Путин рекао је данас да се Русија поново суочава са безбедносним претњама, али да се виде примери храбрости и воље да се одбрани истина.

"Сада када је Русија поново суочена са директним претњама својој безбедности и суверенитету, видимо многе примере храбрости, одлучности и спремности да се заузмемо за истину, заштитимо људе и будућност наше државе. Будућност која је нама потребна", рекао је Путин приликом уручивања државних признања женама у Кремљу, на Међународни дан жена.

image