Свет

Чак Норис прати РТ Балкан и на "Јутјубу"

Звезда акционих филмова о чијој свемоћности на друштвеним мрежама круже легенде и вицеви, недавно је прославио свој 83. рођендан
Чак Норис прати РТ Балкан и на "Јутјубу"© Jerry Markland/Getty Images

Он пече посно прасе, јабуком љушти нож, телефон му не вибрира него се тресе од страха, а када закасни на час, професор му се извини што су сви остали дошли раније. Реч је, наравно, о једном једином Чаку Норису који је ових мартовских дана прославио рођендан, тачније - кога је рођендан прославио.

У питању је глумац који, легенда кружи, није глумио у "Титанику", само зато што би у том случају све остале спасао, али који се ипак прославио 1972. године као противник Бруса Лија у "У змајевом гнезду", а посебно је упамћен као звезда трилогије "Нестали у акцији" и наравно као "Вокер, тексашки ренџер" у истоименој ТВ серији.

Од тада је широм планете свемоћни Чак Норис познат као човек који је на крштењу држао самог себе, а који је затим одрастао, играјући се у бетону док су се његови вршњаци забављали у песку. Он иначе иде сунцу у очи, и испустили су га два пута кад је био беба, једном на Хирошиму, а једном на Нагасаки.

Тако бар тврде корисници интернета који већ годинама смишљају легенде о суперхероју који би по свему судећи једини могао да убеди Зеленског да се пресвуче, али и да Бајдену објасни разлику између Ирана и Украјине.

Штавише, шушка се да је Чак Норис толико моћан да прати РТ Балкан на "Јутјубу" (где је обичним смртницима наш канал постао недоступан још почетком децембра када га је Јутјуб угасио без образложења.

Али, како је заправо Чак Норис постао тако познат?

Зачетником вицева о снази овог глумца сматра се водитељ Конан О'Брајен који се годинама шалио на рачун Нориса и његовог појављивања у филму "Вокер, тексашки ренџер". С развојем интернета и друштвених мрежа у виртуелном свету појавили су се  такозвани "генератори чињеница" 2005. године, а баш на њима су се нашле шаљиве чињенице о многим познатим личностима па и О'Брајенове досетке о Норису које су после прерасле у интернет феномен.

Иако је на интернету било шала и о Вин Дизелу и Џеку Бауеру, Норис је био пријемчивији публици и боље се "примио" јер је спомињање његовог имена носило и фактор носталгије, и имало историјски контекст.

Норис је дао велики допринос акционим филмовима с мишићавим јунацима 1980-их, био је звезда Б-филмова поред Силвестера Сталонеа и Арнолда Шварценегера, а његов патриотизам и претерана грубост у филмовима и серијама били су "лаке мете" за све шаљивџије.

Сам Чак Норис томе се смеје. На својој веб страници често је писао о медијској пажњи коју добија и увек знао да је уновчи. На пример у предизборној кампањи за председничког кандидата Мајка Хакабија или касније у реклами за компјутерску игру "Ворлд оф варкрафт" у којој је такође причао вицеве ​​о себи.

На пример, то да постоје милиони играча у "Ворлд оф варкрафт" јер је Чак Норис то дозволио.

А, иначе, чисто да напоменемо, теорија еволуције не постоји- постоји само списак врста којима је Чак Норис дозволио да живе.

Ове иконичне изреке Норис је пренео и са собом на велико платно.

Након што се 2004. повукао из глуме, вратио се у гостујућој улози у акционом филму "Плаћеници 2" из 2012.године. У том остварењу, он плаћенике спашава из незгодне ситуације, а када сретне Сталонеа који каже да је чуо да га је ујела краљевска кобра, Чак Норис ноншалантно одговара: "Тако је, и након три дана мучења, сада је покојна".

image