Спорт

Преокрет Звезде у Сремској Митровици за четвртфинале Купа Србије

Црвено-бели наставили пут ка дуплој круни и пласирали се међу осам најбољих екипа у Купу Србије
Преокрет Звезде у Сремској Митровици за четвртфинале Купа Србије© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Фудбалери Црвене звезде савладали су у Сремској Митровици екипу Радничког са 3:1, у утакмици осмине финала Купа Србије.

Актуелни шампион није имао лаган посао и морао је да се помучи како би дошао до преокрета, пошто је домаћин имао предност.

У 38. минуту досуђен једанаестерац за Раднички, пошто је Мијаиловић играо руком у казненом простору, а судија Илић показао на белу тачку.

Ђорђевић је преузео одговорност и без већих проблема матирао Милана Борјана, али је Звезда на ово имала спреман одговор пошто је Мирко Иванић у 43. минуту поравнао резултат и на полувреме се отишло резултатом 1:1.

У наставку сусрета нисмо ни видели много тога, јер се углавном играло на половини Радничког, али је Сремска Митровица видела још два поготка.

Прво је преокрет црвено-белима донео Марко Ракоњац, када је главом лопту послао у мрежу, а потом је коначних 3:1 поставио Кингс Кангва. До краја сусрета нисмо видели много тога, осим што је Звезда имала пар шанси, а највећу пропустио Раднички у 85. минуту.

Током дана одиграна преостала два меча осмине финала Купа Србије, а састаће се: Металац – Чукарички (17.00) и Спартак Суботица – Напредак Крушевац (19.00).

Пласман у четвртфинале Купа Србије раније су изборили ТСЦ, Радник из Сурдулице, нишки Раднички, Нови Пазар и Војводина.

image