Спорт

Партизан гостује код Ефеса – у Истанбулу кључна борба за Топ 8 Евролиге

Црно-бели играју против тима који је пре само два дана савладао Реал Мадрид
Партизан гостује код Ефеса – у Истанбулу кључна борба за Топ 8 Евролиге© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана гостују у четвртак у Истанбулу екипи Ефеса у мечу 29. кола Евролиге.

Ефес је двоструки узастопни шампион Европе, а тренутно се клуб из Истанбула налази на десетом месту на табели са по 14 победа и пораза. Екипа Ефеса, коју са клупе предводи Ергин Атаман, победила је пре два дана на свом терену Реал 90:89 у заосталом мечу 24. кола најквалитетнијег европског клупског такмичења.

Партизан је седми на табели са 15 победа и 13 пораза. Црно-бели су 16. децембра прошле године у Београду савладали Ефес 82:79 у 14. колу Евролиге.

"Оно што је битно је да су се Ефесу повређени играчи вратили. Пре свега Васа Мицић и Шејн Ларкин који су апсолутно најважнији играчи у том тиму. Биће у комплетном саставу. Увек је добро да за противника имате једну тако сјајну екипу која је две године заредом била првак Европе. Ситуација у којој се они налазе и у којој се ми налазимо је на неки начин невероватна. Морамо да се спремимо да играмо неку нормалну утакмицу. Сигурно ће бити мотивисани, видели смо већ и изјаве тренера Атамана који је рекао да је за њих утакмица против нас кључна и у сваком погледу много важнија од утакмице са Реалом. Мислим да ће у том смислу и припремити утакмицу против нас", рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић уочи меча са Ефесом.

Утакмица између актуелног првака Европе и Партизана биће одиграна у четвртак од 18.30 часова.

image