Србија и Балкан

Петковић: Србима на КиМ се пресуђују драконске казне без доказа, а злочини Албанаца се релативизују

Одлука по којој је у кућни притвор пуштен Азем Куртај, који је на Бадњи дан ранио српског дечака и младића, корак је ка његовом ослобађању, поручио директор Канцеларије за КиМ
Петковић: Србима на КиМ се пресуђују драконске казне без доказа, а злочини Албанаца се релативизују© FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да је судска одлука по којој је у кућни притвор пуштен Азем Куртај, који је на Бадњи дан ранио српског дечака и младића, корак ка његовом ослобађању и апеловао је на међународне представнике да помно прате овај случај.

Петковић је на Твитеру истакао да док се Србима на КиМ пресуђују драконске казне без икаквих сведока и материјалних доказа, дотле се злочини Албанаца релативизују.

"Одлука тзв. суда у Урошевцу да припадника тзв. КБС пусти у кућни притвор, корак је ка ослобађању Куртијевог екстремисте који је желео да убије Стефана и Милоша на Бадњи дан у Готовуши. Док се Србима на КиМ пресуђују драконске казне без икаквих сведока и материјалних доказа, дотле се злочини Албанаца релативизују и то уочи годишњице Погрома и стравичног страдања Срба за које нико није адекватно одговарао. Међународни представници дужни су да овај случај прате са највећом пажњом и да не дозволе да се кривац за рањавање српске деце извуче", поручио је он.

image