Србија и Балкан

Азему Куртају који је пуцао на српску децу одређена мера кућног притвора

Азем Куртај, који је на Бадњи дан пуцао на српске дечаке, није признао кривицу ни за два дела која му се стављају на терет - изазивање опште опасности и употреба оружја, навео је адвокат рањених дечака
Азему Куртају који је пуцао на српску децу одређена мера кућног притвора© Tanjug/AP Photo

Основно тужилаштво у Урошевцу заменило је меру притвора мером кућног притвора припаднику тзв. КБС Азему Куртају, који је на Бадње вече пуцао на дечаке Стефана и Милоша Стојановића, потврдио ја за Танјуг адвокат Милош Делевић.

На данашњем рочишту Азем Куртај негирао је кривицу.

"Окривљени није признао кривицу за дела која му се стављају на терет. Његов бранилац је предложио да му се замени мера судског притвора у кућни, што је суд усвојио", казао је Делевић.

Адвокат Милош Делевић, који заступа двојицу младића из Готовуше које је Азем Куртај, припадник КБС-а, ранио на Бадњи дан, истакао је да су били против да се Куртају замени мера судског притвора кућним, али да суд није уважио њихове разлоге да је то тешко кривично дело и да је јавност била узнемирена.

Према његовим речима, сада предстоји фаза испитивања оптужнице и извођења доказа.

"Ми ћемо до краја поступка инсистирати да тужилац преквалификује дело у тешко дело покушај убиства. Одлука је на суду, суд није везан квалификацијом у оптужници и очекујемо да ће га осудити за тешко убиство у покушају", казао је Делевић.

На Бадњи дан, српски дечак и младић су рањени у Готовуши када су се из сече бадњака враћали својим кућама, а на њих је из возила пуцао Азем Куртај.

Том приликом, један је рањен у шаку, док је други задобио прострелну рану рамена.

Куртај је побегао са лица места, а касније је ухапшен.

image
VV inauguration
banner