Србија и Балкан

Андрија Мандић : Рука помирења свима сем Ђукановићу и криминалцима

"Без правде се не може ићи напред", поручио је председнички кандидат Демократског фронта на завршној конвенцији у Подгорици пред више хиљада људи
Андрија Мандић : Рука помирења свима сем Ђукановићу и криминалцима© Зоран Шапоњић

"Нећемо никога да понижавамо, као што је Мило Ђукановић покушавао нас да понизи. Него, пружамо руку, кажемо браћо дођите да заједно градимо нову Црну Гору. А за Мила Ђукановића и однарођену клику, за оне који су пљачкали Црну Гору, шверцовали дрогу, продавали цигаре, опљачкали своје комшије, сви морају да се суоче са судовима да одговарају за своја недела", поручио је вечерас са Трга независности у центру Подгорице, хиљадама својих присталица, на завршној конвенцији, председнички кандидат Демократског фронта Андрија Мандић.

Он је подсетио да је за време власти Мила Ђукановића, међу онима који су пружили отпор, хиљаду људи  пребијено, више од три хиљаде људи је привођено на саслушања, малтретирања у полицији, вршен је снажан притисак.

"На традицији старе Црне Горе понашаћемо се како су се понашали наши преци. Онога које пао, ко је оборен, ко је доведен у позицију да не може ништа да уради против нас, што ћете видети и 19. марта и 2. априла, тај човек и та политичка организација одлазе у прошлост. Али, у тој организацији постоји много људи који су гласали за ту партију, који су као ми, који долазе из сличних породица, који су из ситног интереса, можда из страха, зато што нису имали храбрости као ми из ДФ-а, пристајали да подржавају ту политику. Ми те честите људе позивамо да будемо браћа, нећемо да их газимо као што је нас газио ДПС", рекао је Мандић.

Он је поручио и да се без опомене, без правде, не може ићи напред.

"Ми смо се определили да се миримо са својим комшијама иако никад нисмо прешли линију која нас је раздвајала и која би могла да нас уведе у сукобе. Наше комшије Малисори, који су аутохтони народ у Малесији, ми доборо знамо прошлост ових простора, наши Кучи су и и са Шаљама, и са Грудама, са Хотима, са Климентама живели у добрим односима зато што су и једни и други ценили добре људе, без обзира из ког племена долазили. Ми данас желимо да живимо у добру са тим људима. И са њима и са Бошњацима, и са Хрватима, са свима. Ми нећемо да користимо поделе да би добијали политичку снагу. Мило Ђукановић је 30 година делио Црну Гору. Црна Гора данас ће да се покрене. У првом кругу морамо бити најјачи, 2. априла убедљива победа", рекао је Мандић.

На скупу је говорио и Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије, један од лидера ДФ-а који је свој говор започео већ традиционалним – "слободна Црна Гора и ви у ЗИКС-у"...

"Андрија Мандић синоћ је одржао политичко опело над упокојеним вампиром Милом Ђукановићем на којем би му позавидео читав Васељенски сабор и то је урадио у име свих нас", рекао је Кнежевић.

Он је подсетио, дуго набрајао и некретнине које "породица Ђукановић поседује у само једном квадратном километру Подгорице".

"Политика Андрије Мандића доноси помирење јер ће она поштена сиротиња која је гласала ДПС, овога пута гласати ДФ и Андрију Мандића. То значи да ће Мандића гласати и баба Милојка Спајића и мајка Отовића и сви они ДПС-овци који су осетили шта значи владавина Мила Ђукановића", рекао је у свом стилу Кнежевић.

Он је рекао и да ако Бечић или Јаков Милатовић уђу у други круг, ДФ ће их свим силама, последњим атомом снаге подржати да победе Мила Ђукановића.

"Али, очекујемо и да они, најзад проговре, промуцају, зајецају, да ће подржати Андрију Мандића кад уђе у други круг. Тешко је само први пут Јакове, проговори једном – 'подржаћу Андрију', биће ти лакше. Сви ми 19. марта имамо обавезу да обезбедимо будућност Црне Горе али и да сачувамо традицију“, рекао је Кнежевић.

image