Спорт

Звезда дочекује Басконију, Кампацо: Агресивно на Хауарда, он је претња

Црвено-бели желе да упишу тријумф који би им оставио какве-такве наде за пласман у Топ 8 фазу Евролиге
Звезда дочекује Басконију, Кампацо: Агресивно на Хауарда, он је претња© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде ће у четвртак од 19.00 дочекати Басконију у мечу 30. кола Евролиге.

Тренер Звезде Душко Ивановић изјавио је да ће његов клуб ићи на победу против Басконије и да црвено-бели нису одустали од борбе за пласман у плеј-оф Евролиге.

"Изузетна нападачка екипа која има изузетан таленат и атлете. Врло ефикасан тим и морамо да одиграмо изузетно добру одбрану, што ће бити веома тешко. Ми сваку утакмицу играмо да добијемо", истакао је Ивановић на конференцији за медије.

Он мисли да ће Немања Недовић и Огњен Добрић моћи да играју у мечу са клубом из Виторије, који је Ивановић некада тренирао.

"Био сам тамо доста година. То је мој клуб, град, све... Они сваке године мењају играче, доводе мало непознате играче за Европу са пуно талената, атлете... Играју изузетно модерну кошарку. Људи у клубу су исти, филозофија је иста, тренери се мењају", навео је Ивановић.

Аргентинац Факундо Кампацо сматра да црвено-белима нипошто неће бити лако.

"Биће тешко. Добар су тим, опасни су. Могу да постижу поене на све начине, из сваке позиције. Ми морамо да обратимо пажњу на то, играју брзо, са пуно енергије. Морамо да будемо паметни и да играмо паметну кошарку. Морамо да играмо добру одбрану и уз наше навијаче мислим да ћемо добро проћи ако све то урадимо", рекао је Кампацо и истакао да највећа опасност Црвеној звезди прети од кошаркаша Басконије Маркуса Хауарда.

"Он је плејмејкер који усрећује све и морамо да играмо агресивно на њему. Морамо да му отежамо посао", додао је кошаркаш Црвене звезде.

Црвена звезда је 14. на табели Евролиге са 12 победа и 17 пораза, док је Басконија осма са скором 15/14.

image