Спорт

Звезда одговорила на оптужбе Фрање Араповића: Човек без доказа и кредибилитета

Кошаркашки клуб Црвена звезда најоштрије је демантовао наводе некадашњег хрватског играча Фрање Араповића, који је, како наводе у београдском клубу, изнео грубу неистину да је Црвена звезда платила руководиоцима Цибоне 800 хиљада евра да би играла Евролигу 2014. године
Звезда одговорила на оптужбе Фрање Араповића: Човек без доказа и кредибилитета© KK Crvena zvezda

Араповић је у разговору за подкаст Про Спорт рекао да сматра да је Цибона право учешћа у Евролиги продала Црвеној звезди за 800.000 евра.

"Уколико има било какве материјалне доказе, уместо што очигледно користи Црвену звезду за неке локалне размирице у хрватској кошарци, позивамо Араповића да их и изнесе. И нама као клубу би било врло занимљиво да чујемо завршницу ове својеврсне бајке, изречене од човека који одавно нема никакав кредибилитет, и који је својевремено као разлог за одстрањивање из националног тима од стране великана српске кошарке Душана Ивковића наводио своју 'националну припадност'?", наводе из Црвене звезде.

"Араповић би зато уместо што спомиње Црвену звезду, када већ износи неистине, о свему требало прво да поразговара са тадашњим председником Цибоне Ацом Петровићем и директором Домагојем Чавловићем, посебно око апартмана на Јадранском мору и "фантомског ручка" у Љубљани кога никада није било, тврди се у саопштењу Црвене звезде.

Из клуба са Малог Калемгедана додају да је занимљив тренутак у којем се пласирају оптужбе.

"Посебно је занимљиво да се Фрањо баш сада присетио оваквог детаља, и одлучио да нас све 'просветли' оваквом неистином у коју само будале, наивни, климактерични, или људи под утицајем неких психоактивних супстанци могу да верују. Црвеној звезди је јасно шта се ради, ко то ради, из ког центра долази ова неистина и манипулација, деловање појединих медија и њихове кампање - и то свакако није Загреб", додају из Црвене звезде.

Црвена звезда је на крају позвала навијаче да дођу у великом броју на меч 30. кола са Басконијом.

"Уместо било каквог објашњавања оваквих будалаштина и уплитања у 'блато' на које се многи други позивају претходних дана, Црвена звезда позива наше навијаче да препознају тренутак и све што се дешава око клуба, подрже екипу у утакмици 30. кола Евролиге против Басконије, јер многи покушавају да 'забораве' да је до краја такмичарске сезоне остало још више од тгри месеца, а да је једини трофеј у овој сезони до сада освојила екипа Црвене звезде. Будите уз наш тим и пружите подршку екипи у четвртак на утакмици са екипом из Виторије", закључује се у саопштењу Црвене звезде.

image