Спорт

Стојковић: У Подгорици смо дочекани у пријатељској атмосфери, али сутра очекујем победу

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић уочи меча другог кола квалификација за Европско првенство против Црне Горе рекао је да упркос пријатељској атмосфери у којој су он и његова екипа дочекани у Подгорици сутра очекују победу
Стојковић: У Подгорици смо дочекани у пријатељској атмосфери, али сутра очекујем победу© RT Balkan-Katarina Kostić

Селектор Драган Стојковић Пикси рекао је да су у Црној Гори дочекани у пријатељској атмосфери, као и да се чуо са председником Фудбалског савеза Црне Горе Дејаном Савићевићем, који му је дугогодишњи пријатељ.

"Осећам се лепо као и увек. Први пут долазим у улози селектора, али то ништа не мења. Сачекало нас је лепо време, пуно људи. Чуо сам се са Савићевићем, разговарали смо о фудбалу и разним темама. Као рецимо зашто је Црна Гора (хотел) променио име у Хилтон. Више ми се допадао први назив, баш као и Савићевићу. Ту смо се сложили", рекао је Стојковић.

Пикси сматра да између Србије и Црне Горе не постоје тајне.

"Не постоје тајне ни када су они ни када смо ми у питању. Испратили смо утакмицу против Бугара и ту важну победу за Црну Гору. Жао ми што на терену неће бити Марко Јанковић због повреде. Одличан је играч. Када сам видео у саставу презиме Савићевић мало сам се уплашио (смех), срећом није старији у питању".

У Подгорицу са екипом није допутовао репрезентативац Филип Костић због повреде.

"Изостанак Костића је велики хендикеп за нас. Јуче је установљено да има проблем са упалом ахилове тетиве, због чега данас није дошао са нама, већ се вратио у клуб".

Селектор Србије верује својим изабраницима.

"Ове утакмице имају велику важност. Од мог тима увек очекујем да буде најбољи и осваја бодове. Сутра нам се пружа после прве препреке друга прилика да стигнемо до важних бодова, очекујем узбудљив меч, такмичарски и верујем да моји момци могу да изнесу терет", поручио је Стојковић.

Нападач Александар Митровић истакао је да му је Подгорица остала у лепом памћењу.

"Осећам се добро, после четири године овде. Била је то лепа утакмица, права атмосфера. Надамо се да ће и сутра бити добар резултат, ако поново дам гол биће перфектно. Вежу ме свакако лепа сећања. Надам се да ће и у понедељак бити тако", рекао је Митровић.

Он је истакао да је Црна Гора квалитетан тим.

"Имају добар костур, који је дуго на окупу. Предводе их Стеван Јоветић и Стефан Савић, али ту је још много добрих играча. Победа у Бугарској им је дала ветар у леђа и сигурно да ће желети нови успех. Имамо поштовање, али ми идемо увек на победу. Надам се спектаклу, доброј утакмици и атмосфери и победи", додао је српски фудбалер.

Утакмица другог кола квалификација између репрезентација Црне Горе и Србије игра се у понедељак од 20.45 на стадиону "Под Горицом".

image