Спорт

Из Црне Горе поручују: Меч против Србије биће прави и искључиво спортски спектакл

Дан уочи утакмице другог кола квалификација за Европско првенство у коме ће снаге одмерити са репрезентацијом Србије, селектор фудбалске репрезентације Црне Горе Миодраг Радуловић и репрезентативац Стефан Савић поручују да очекују одличан спортски догађај без икаквих инцидената
RT Balkan-Katarina Kostić

Репрезентативац Црне Горе Стефан Савић истакао је значај играња за национални тим.

"Трудимо се ми који смо дуго времена у репрезентацији да пренесемо значај играња за државни тим на млађе играче. Увек је боље прићи неком мечу после победе у претходном, то ће нам сигурно бити додатни ветар у леђа."

"Непознаница међу играчиима нема. Ми се познајемо одлично и подржавамо међусобно, али када играмо једни против других, то се све заборавља, што је нормално", додаје Савић.

Најискуснији члан Црне Горе изјавио је да нема превише притиска у предстојећој утакмици.

"Притисак је оно што имам у тиму, а то је да сваке сезоне играмо у Лиги шампиона. Овде то није случај. Наравно знамо шта желимо и шта нам је циљ, али не бих то назвао великим притиском".

Савић је рекао да очекује праву спортску приредбу.

"Једва чекам да почне утакмица. Има ли шта лепше него кад најбољи играчи две суседне државе играју једне против других. Очекујем једну праву спортску приредбу у таквом амбијенту. Мој зет ће довести моје сестриће на утакмицу, тако да очекујем доста фамилија на стадиону у правом спортском амбијенту без инцидената".

Селектор Црне Горе Миодраг Радуловић истакао је да је одлично упознат са репрезентацијом Србије.

"Србија је екипа коју одлично познајем, као и сви ви..и коју изузетно поштујем како као колектив, тако и индивидуално, на челу са селектором Драганом Стојковићем Пиксијем. Видели сте сви како су одиграли квалификације за Светско првенство, то ће нам бити додатна мотивација".

Говорио је селектор Црне Горе о форми свог, али и противничког тима.

"Јоветић је у доброј форми након дужег времена. После дуже паузе имамо доста играча на располагању, што је плус за нас. Србија има одличну екипу, али мислим да посебну пажњу треба да посветимо везном реду."

Радуловић је навео да је његов тим у зениту генерације.

"Ово је зенит ове генерације. Један корак смо направили у Бугарској, а сада желимо да направимо још један ка пласману на Европско првенство. Фалило нам је такмичарске рутине раније, али сада полако и то решавамо".

Временска прогноза каже да ће падати киша у понедељак током меча, а селектор домаће екипе сматра да је то једино што би могло да поквари спектакл.

"То би могло да утиче на лепоту игре. Било би лепше да не пада, јер би једино киша могла да поквари тај спектакл. О лошим стварима генерално не размишљамо, верујемо да ће сви на утакмицу доћи да гледају фудбал, да поздраве уживо велике фудбалске асове које могу да гледају углавном само на ТВ екранима", поручио је Радуловић.

image