Спорт

Заниоло о мукама у Риму: Танка је граница између лидера и издајника

Фудбалер Галатасараја и повремени италијански репрезентативац, Николо Заниоло, изјавио је да је задовољан у Галатасарају и говорио о мукама које је имао у Риму
Заниоло о мукама у Риму: Танка је граница између лидера и издајникаGetty © Mattia Ozbot

Заниоло је у јануару стигао у Галатасарај из Роме, са турским клубом потписао је уговор на пет година, али има клаузулу која ке да може да напусти екипу из Истанбула уз обештећење од 35 милиона евра.

"Не знам да ли ћу остати толико у Турској, али лепо ми је овде. Одлазак из Роме је морао да се догоди, погодило ме доста ствари. Тада сам као опције имао Галатасарај и Борнмут. Имао сам и понуду Фенербахчеа, али тада сам већ дао реч Галатасарају. Презадовољан сам што сам постао део овог клуба", рекао је Заниоло, преноси Газета дело Спорт.

Он је почетком године ушао у сукоб са навијачима Роме.

"То је нешто због чега ми је веома жао. Рома ми је дала све, захваљујући њој сам побеђивао, дебитовао за државни тим, син ми је рођен у Риму. Бити окарактерисан као издајник је врло тежак ударац. Увек сам тренирао, чак и када сам био ван групе", истакао је Заниоло.

Италијански фудбалер је за Галатасарај дебитовао тек пре две недеље, пошто је имао проблема са повредом, али је већ постигао један гол.

"Говорили су ми у Роми да сам предводник, лидер, а уместо тога увек сам осећао да ме доживљавају као капиталну добит. Две године су ми причали да је спреман нови уговор. Нису само Борнмут и Галатасарај били заинтересовани, али због неприхватања понуде из Енглеске сам избачен, а онда сам имао и проблеме са навијачима. Неки су ме јурили колима, други ми долазили испред куће. Моја породица и ја смо били уплашени", поручио је Заниоло.

image