Србија и Балкан

Лидер Срба у Северној Македонији: Резолуција о Сребреници једно обично наметање

Симптоматично је кад вас оптуже за геноцид, а ви им узвратите, онда сте ви оптужени за говор мржње, а они су хероји демократије, рекао је лидер Срба у Северној Македонији Иван Стоилковић
Лидер Срба у Северној Македонији: Резолуција о Сребреници једно обично наметањеGetty © Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency

Резолуција о Сребреници је једно обично наметање, јер српском народу желе да ставе етикету колективне одговорности, рекао је лидер Срба у Северној Македонији Иван Стоилковић. Истакао је да је битно не наседати на провокације и повлачити исхитрене потезе.

"Када кренете да омаловажавате Србе онда почнете да измишљате свашта. Тако је и о поменутој резолуцији. Симптоматично је кад вас оптуже за геноцид, а ви им узвратите, онда сте ви оптужени за говор мржње, а они су хероји демократије. Сматрам да ће руководство Републике Српске и Србије одговорити најбоље што може и заштити свој народ", рекао је Стоилковић.

Наводи да је добро што је гласање о резолуцији о Сребреници о којој је Генерална скупштина Уједињених нација требало да се изјасни 2. маја је синоћ одложено.

"Ипак, сама та одлука о резолуцији нема правно обавезујуће дејство и биће само подлога за нови раздор или свађу у региону. Ваља бити стрпљив и чекати своју шансу", поручио је Стоилковић.

Подсећамо, након што је Министарство спољних послова Северне Македоније одлучило да коспонзорише резолуцију о Сребреници, одлуци се успротивио Стоилковић и бошњачке партије у Северној Македонији против њега су поднеле кривичне пријаве.

image
VV inauguration
banner