Србија и Балкан

Полиција открила 30 илегалних миграната код Кањиже (ВИДЕО)

Акција МУП-а спроведена у оквиру континуираног рада на сузбијању ирегуларних миграција

Припадници Министарства унутрашњих послова данас су у акцији појачане контроле миграната на више локација пронашли 30 илегалних миграната.

Ова акција спроведена је на подручју општине Кањижа и у Хоргошу, а мигранти су превезени у Прихватни центар у Прешеву, саопштила је ПУ Кикинда.

Акција је спроведена у оквиру континуираног рада на сузбијању ирегуларних миграција, а полиција ће и у наредном периоду спроводити редовне контроле кретања и боравка миграната како би се очувала безбедност и сигурност свих грађана, као и миграната.

Европска унија би иначе ове године могла да се суочи с рекордним бројем људи који желе да стигну до њених граница преко нерегуларних прелаза, вођени првенствено сиромаштвом и климатским променама, а не бегом од сукоба, саопштила је раније Агенција ЕУ за граничну и обалску стражу Фронтекс.

Неовлашћени прелази су смањени преко сада мање популарног западног и источног Медитерана, као и Балкана и Пољске, где је откривено скоро 80.700 људи у периоду од јануара до априла 2023.

image