Србија и Балкан

Ново хапшење миграната у Хоргошу, пронађено оружје (ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова најављује да ће и у наредним данима спроводити даље акције сузбијања илегалних миграната
Ново хапшење миграната у Хоргошу, пронађено оружје (ВИДЕО)© TANJUG/STF

Оперативна ударна група, формирана по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића, наставила је даљи рад на сузбијању илегалних миграната, а током претходне ноћи, акције су спроведене у Хоргошу, Сомбору и Шиду.

У контроли напуштених објеката у Хоргошу, уочен је илегални мигрант, који је, према саопштењу МУП-а Републике Србије, бацио нож када је приметио полицајце.

Припадници полиције су га након покушаја бегства сустигли и утврдили да је реч о двадесетдвогодишњем мушкарцу пореклом из Марока. 

Полиција је у близини пронашла аутоматску пушку и оквир са муницијом.

Мигрант је спроведен у полицијску станицу у Хоргошу, а о догађају обавештено је и Основно јавно тужилаштво у Сенти.

Оперативна ударна група, коју чине припадници Министарства унутрашњих послова, најавила је да ће и у наредним данима спроводити акције сузбијања илегалних миграната, у циљу личне и имовинске заштите и сигурности свих грађана Републике Србије, наводи се у саопштењу МУП-а.

Српска полиција спровела је 25. новембра велику акцију на подручју Суботице и Хоргоша, током које је приведено више од 600 илегалних миграната. Тада је код ухапшених миграната поред оружја, пронађена је и капа са ознакама "УЧК", односно такозване Ослободилачке војске Косова. 

У Суботици је био и министар унутрашњих послова Братислав Гашић који је поручио да ће грађани Србије бити заштићени, нагласивши да нема толеранције ни за кога ко је злоупотребио наше гостопримство.

Начелник Управе граничне полиције Миле Јандрић указао је, након прве акције припадника Министарства унутрашњих послова да је акција  усмерена на спречавање кријумчарења људи и илегалних миграција.

Он је нагласио да Србија неће бити паркинг за мигранте.

image