Спорт

"Џокер" наставио да "малтретира" Грега Поповича

Денвер нагетси играју сјајно под диригентском палицом Николе Јокића, па су поново били бољи од Сан Антонио спарса...
"Џокер" наставио да "малтретира" Грега ПоповичаAP © Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Најбољи српски кошаркаш наставио је са одличним партијама од почетка сезоне и још једном предводио "грумење" до тријумфа над "мамузама", овога пута резултатом 115:109.

Екипа из Колорада је други пут у два дана победила истог противника, Јокић је наставио да "малтретира" тим који води чувени Грег Попович и мало му је недостајало да упише нови трипл-дабл.

"Џокер" је против Спарса на паркету провео скоро 34 минута и за то време постигао 26 поена (11/20 из игре, 0/1 тројке, 4/5 слободна бацања), уз осам скокова, 10 асистенција, две украдене лопте и чак три блокаде.

Колико је момак из Сомбора доминантан и без конкуренције на својој позицији, потврђује и податак да је, од када је стигао у НБА лигу, одиграо 114 утакмица на којима је имао 10 и више асистенција. Следећи центар на тој листи је Домантас Сабонис из Литваније са само 11.

Он је поново био човек на којег су могли да се саиграчи ослоне када се утакмица ломила, пошто је претходно била изузетно неизвесна.

Екипе су се смењивале у вођству више пута, Денвер је испустио двоцифрени вишак, али је захваљујући Јокићу, који је преузео одговорност у самој завршници, уписао нови тријумф.

Поред српског репрезентативца, истакли су се Мајкл Портер јуниор са 24 поена, односно Џамал Мареј који се зауставио на 19 поена, пет ухваћених лопти и шест успешних додавања.

На другој страни, најефикаснији је био Келдон Џонсон са 30 поена, Ричардсон је додао 22, два више од Џоунса.

Историјску ноћ у НБА лиги, у којој је први пут одиграно свих 15 утакмица за једно вече, сјајним партијама обележили су између осталог Стефен Кари и Лука Дончић.

Изабраници Мајка Мелоуна су након трећег узастопног успеха трећи на Западу са скором 7-3, док је Сан Антонио десети и има пет победа и шест пораза.

Standings provided by Sofascore
image