Спорт

Паника у Сенегалу - најбољи играч Африке не иде на Мундијал

Садио Мане је повреду доживео непуне две седмице пре прве утакмице Сенегала на Светском првенству после 20 година.
Паника у Сенегалу - најбољи играч Африке не иде на МундијалGettyimages.ru © Adam Pretty

Најбољи фудбалер Сенегала Садио Мане повредио се на утакмици Бундеслиге између Бајерна и Вердера (6:1) и због тога неће наступити на Мундијалу у Катару, саопштио је "Лекип".

Мане је добио ударац у колено и напустио терен већ у 20. минуту. због чега ће највеће фудбалско такмичење остати ускраћено за најбољег играча Африке.

Реномирани француски лист је у среду ујутро ексклузивно открио да је повреда довољно озбиљна и да Мане неће моћи да заигра на Светском првенству. Претходно је након утакмице тренер Бајерна Јулијан Нагелсман говорио о Манеовом изласку са утакмице.

"Ударац је био болан, али мораћемо да сачекамо додатне снимке да бисмо знали каква је ситуација", изјавио је Нагелсман за клупски сајт. Мане је летос дошао у Бајерн из Ливерпула, а најбољи је стрелац Сенегала у историји.

Одиграо је 93 утакмице и постигао 34 гола, а био је један од најзаслужнијих и за пласман на Мундијал, као и за освајање титуле шампиона Африке ове године.

Сенегал је на Мундијалу у групи А са Катаром, Еквадором и Холандијом, а први меч играју за 12 дана, 21. новембра, против Холанђана. Ипак, биће жестоко ослабљени.

image