Спорт

Новак против Медведева у бољем термину, вечерас сазнаје ривала у полуфиналу

Српски тенисер ће имати дужи одмор пред полуфинале Завршног мастерса у Торину него што би то био случај да се његов меч против Руса игра у вечерњем термину.
Новак против Медведева у бољем термину, вечерас сазнаје ривала у полуфиналуGetty © Matthew Stockman

Креће расплет на Завршном мастерсу у Торину. У четвртак и петак се играју мечеви последњег, трећег кола групне фазе, а познато је и када ћемо на терену поново гледати Новака Ђоковића.

Најбољи српски тенисер играће у петак од 14.00 против Руса Данила Медведева у мечу трећег кола Црвене групе, саопштили су организатори.

Ђоковић је у првом колу победио Стефаноса Циципаса 6:4, 7:6 (7:4), а у другом је у среду  пружио одличну партију и против Андреја Рубљова 6:4, 6:1. Српски тенисер је тријумфом против Руса обезбедио пласман у полуфинале и то са прве позиције, док је Медведев изгубио све шансе за пласман у полуфинале, пошто је изгубио и од Рубљова и од Циципаса.

Због тога ће Ђоковић и Медведев играти у дневном термину, што је за Србина бољи сценарио, пошто већ зна да га и у суботу чека нови меч, у полуфиналу. Касније у петак од 21.00 ће играти Циципас и Рубљов у директној борби за пласман у полуфинале. Пре тога, на програму су и мечеви трећег кола у Зеленој групи, који се играју у четвртак.

Од 14.00 часова, на терен ће већ елиминисани Рафаел Надал против сигурно првопласираног у групи, Норвежанина Каспера Руда. У вечерњем термину од 21.00, Феликс Оже-Алијасим и Американац Тејлор Фриц играће за друго место у групи. Победник тог меча биће Ђоковићев ривал у суботњем полуфиналу.

Ђоковић и Медведев су одиграли 11 међусобних дуела у каријери, а Србин води 7:4 у победама. Турнир у Торину игра се за наградни фонд од 14.750.000 долара.

image