Спорт

Ђоковић добио најважнију вест - министар потврдио да ће играти у Аустралији

Аустралијски министар за имиграцију потписао је документ по којем више не постоји никаква сметња да Новак Ђоковић учествује на Аустралијан опену 2023. године.
Ђоковић добио најважнију вест - министар потврдио да ће играти у АустралијиGetty © Quinn Rooney

Одлична вест за Новака Ђоковића стигла је из Аустралије. Иако је најбољи српски тенисер претходно потврдио да ће учествовати на првом гренд слему наредне сезоне у Мелбурну, сада је стигла и званична потврда тамошњих власти.

Аустралијска влада потврдила је у четвртак да је поништила трогодишњу забрану уласка у државу српском тенисеру Новаку Ђоковићу.

Нови министар имиграција Ендру Џајлс поништио је српском тенисеру трогодишњу забрану уласка у Аустралију, уз напомену да више не постоји основ да му буде забрањен улаз у земљу.

"Господину Ђоковићу је накнадно одобрена привремена виза за улазак у Аустралију", саопштио је Џајлс у званичном документу.

Новак је у јануару ове године био депортован из Аустралије након што су тамошње власти одлучиле да му не дозволе останак у земљи због чињенице да није вакцинисан против корона вируса. Иако је Ђоковић на првом суђењу био пуштен да остане у земљи, у новом процесу је тадашњи министар за имиграцију успео да победи и депортује Ђоковића на основу тога да би присуство Србина у земљи "могло да утиче на пораст антиваксерских ставова међу становништвом".

У међувремену се власт у Аустралији променила, а сва ковид-19 ограничења у вези са уласком у државу су укинута, па је тако суспендована и Ђоковићева забрана. То значи да ће Ђоковић у јануару играти у Мелбурну на Аустралијан опену који се одржава од 16. до 29. јануара, где ће имати прилику да се бори за свој 10. трофеј на турниру, а укупно 22. гренд слем.

image
VV inauguration
banner