Спорт

Ђоковић потврдио да може да уђе у Аустралију: Олакшање и велики новогодишњи поклон

Олакшање – то је реч коју је употребио Новак Ђоковић када је упитан како је реаговао на вест да му је укинута трогодишња забрана уласка у Аустралију.
Ђоковић потврдио да може да уђе у Аустралију: Олакшање и велики новогодишњи поклонGetty © Giorgio Perottino / Stringer

Ђоковић ће моћи да се такмичи на предстојећем Аустралијан опену пошто су тамошње власти одлучиле да одустану од казне коју је добио због депортације у јануару.

Новак је по аустралијском закону, због депортације из земље, добио забрану уласка на територију Аустралије у трајању од три године, али је нови министар за имиграције Андрју Џајлс поништио.

Прво су ту вест пренели локални медији, потом је потврдио и Би-Би-Си, а онда и Ђоковић, који је рекао да је осетио велико олакшање.

"Наравно да сам био веома срећан јуче када сам примио те вести. Осетио сам олакшање знајући кроз шта смо моји људи и ја прошли ове године у Аустралији и после свега тога. Боље вести сигурно да нисам могао да примим", рекао је Ђоковић у Торину.

Деветоструки шампион на гренд слему у Мелбурну нада се да би могао и до двоцифрене титуле.

"Ово је сјајан новогодишњи поклон. Радујем се одласку у Аустралију и надам се још једном успешном Аустралијан опену. То је мој најуспешнији гренд слем. Неке од најлепших успомена сам створио на том терену и надам се да ћу успети поново."

Он је одиграо одлично против Андреја Рубљова у другом колу Завршног турнира у Торину.

"Да ли је то утицало на моју игру данас? Волео бих да верујем да јесте, зашто да не? Ипак, мислим да није превише, јер знам како треба да се спремам за меч", додао је српски играч.

Аустралијан опен на програму је од 16. до 29. јануара следеће године.

image
VV inauguration
banner