Спорт

Крај за Медведева - спектакл и драма у Торину припали Циципасу

После Рафаела Надала, и Данил Медведев је елиминисан на Завршном мастерсу после само два одиграна меча.
Крај за Медведева - спектакл и драма у Торину припали ЦиципасуGetty © Matthew Stockman

Грчки тенисер Стефанос Циципас савладао је у среду увече Руса Данила Медведева 6:3, 6:7 (11:13), 7:6 (7:1) у другом колу Црвене групе на Завршном мастерсу у Торину.

Грк и Рус су познати по међусобној нетрпељивости и великом ривалству, а и овог пута су одиграли спектакуларан меч. То се нарочито односило на узбудљив тај-брејк другог сета који је Медведев преломио у своју корист. Ипак, није успео да стигне до великог преокрета.

Након само пола сата у првом сету и дела игре који је припао Грку, Рус је успео да изједначи на 1:1 када је Циципас пропустио три меч лопте да слави у два сета. Медведев се извукао, изборио нови сет, али у тај-брејку трећег сета је остао "без гаса" и није стигао до преко потребне победе.

Због тога је Циципас са два пораза већ елиминисан и без обзира на исход меча против Новака Ђоковића у петак, он неће играти у полуфиналу турнира у Торину. Циципас ће у петак играти против Андреја Рубљова за полуфинале, у директној борби за друго место у групи.

Ђоковић је обезбедио прву позицију и играће у полуфиналу против другопласираног из Зелене групе, где се коначни расплет очекује у четвртак. Турнир у Торину игра се за наградни фонд од 14.750.000 долара.

image
VV inauguration
banner