Спорт

Каква драма - Денвер без Јокића срушио Далас, Дончић промашио шут за победу

Најузбудљивија утакмица у НБА у ноћи између недеље и понедељка донела је тријумф ослабљених Нагетса.
Каква драма - Денвер без Јокића срушио Далас, Дончић промашио шут за победу© Tanjug/AP Photo/LM Otero

Феноменална победа Денвера против Даласа Луке Дончића и то без Николе Јокића у тиму!

Ослабљени Нагетси успели су да упишу тријумф против Маверикса 98:97 у драматичној утакмици у којој је Дончић промашио шут за победу.

Денвер је и на овом мечу био без Јокића, али и Ерона Гордона и Џамала Мареја, због тога што се и даље налазе у НБА протоколу за корона вирус и чека се њихов повратак на паркет.

Али то их није спречило да направе изненађење против Даласа. Лука Дончић је уписао 22 поена, девет скокова и осам асистенција, али ни то, ни 23 поена Џоша Грина нису били довољни да се "сломе" жилави Нагетси.

Екипа из Колорда је кључну разлику направила у трећој четвртини, која им је припала резултатом 24:18, а највеће заслуге иду Нашону Хајланду. Он је меч окончао са 29 поена и шест асистенција, а права драма виђена је у завршници.

Далас је имао неискоришћени напад у последњем минуту, а када ни Денвер на седам-осам секунди пре краја није искористио свој напад, Дончић и другови су имали шансу за преокрет. Ипак, словеначки суперстар је у последњим секундама промашио са велике удаљености и Денвер је тако успео да задржи минималну предност.

Ово је била већ 10. победа Денверу у 16. мечу у сезони, па за првопласираном Јутом "каскају" само два тријумфа. Далас има скор 9-7.

Standings provided by Sofascore

image