Спорт

Пикси открио пред Бразил - Митровић спреман, али постоји лоша вест

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси истакао је да је Александар Митровић потпуно спреман за први меч "орлова" на Мундијалу.
Пикси открио пред Бразил - Митровић спреман, али постоји лоша вестGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Дошло је време да и репрезентација Србије заигра на Светском првенству у Катару. Дан пре утакмице против Бразила, селектор "орлова" Драган Стојковић Пикси имао је шта да каже о очекивањима, али и здравственом стању његових фудбалера.

А то је донело и добру вест за све навијаче Србије - Александар Митровић је спреман за Бразилце.

Много је било прича око тога хоће ли Митровић бити спреман, имајући у виду повреду зглоба коју вуче још од септембра и утакмица у Лиги нација. Стојковић је уз добре вести о нападачу Фулама донео и једну лошу.

"Митровић ради са екипом и не боли га ништа, не осећа бол. То је добра вест. Што се тиче Филипа Костића, велики је знак питања и вуче повреду од утакмице са Јувентусом јер играју само по левој страни. Осећа умор у мишићу. Немам шта да кријем и хоћу да будем искрен", рекао је Стојковић у разговору с новинарима.

Упитан о тиму Србије који би могао да се појави на терену стадиона "Лусаил", Пикси није желео да говори.

"То су потпуно легитимна питања за овакве прилика, али ниједан тренер вам неће рећи тим у ком ће играти. Што се тиче састава Бразила, знамо ко ће играти и то не мења ништа. Нити ће променити. Што се тиче нашег тима, добро смо радили ових дана и добро смо се адаптирали на климу и живот у Катару, стање је задовољавајуће једино што могу да кажем да је под знаком питања Костић... Ето, открио сам вам нешто. Очекујем добру Србију, храбру, која ће дати све од себе да направи добар резултат", рекао је Драган Стојковић Пикси.

image