Спорт

Џака: Србија има добар тим, али ако победимо Бразил - готово је

Капитен репрезентације Швајцарске Гранит Џака у разговору са српским медијима сумирао је утиске након победе његовог тима против Камеруна
Џака: Србија има добар тим, али ако победимо Бразил - готово јеGetty © Stuart Franklin

Фудбалери Србије у четвртак (20.00) напокон почињу такмичење на Светском првенству против селекције Бразила. Овом утакмицом се затвара прво коло групне фазе, а у групи Г је већ одигран први меч.

Швајцарска је победила Камерун 1:0 и наредни меч ће играти баш против Бразила, а капитен Гранит Џака истакао је да његова селекција иде корак по корак на турниру у Катару.

Џака, познат по провокативном слављу поготка против Србије на прошлом Светском првенству, рекао је да његов тим може да изненади чак и Бразил.

"Наравно, ако желите да освојите турнир или стигнете далеко, морате да победите Бразил, Камерун и Србију. Мислим да Бразил има довољно играча за три тима. Веома су талентовани и квалитетни, за мене су фаворити да освоје турнир. Али знате, то је једна утакмица. Морамо да будемо компактни и са лоптом и без лопте, да не будемо глупи и да избегавамо грешке. Ако будете грешили, платићете за то. Наш тим је био много искуснији пре четири године, сада имамо младе играче који нас гурају напред", почео је Џака након тријумфа Швајцарске у разговору са српским медијима.

"Веома важна победа, добро је што смо почели са три бода јер знамо да нас чекају Бразил и Србија. Бразил ће бити веома тежак ривал, али од нас зависи да ли ће меч против Србије бити одлучујући за пласман у другу фазу. Ако победимо Бразил - готово је. Све је могуће, па и да победимо Бразил. И Србија је добар тим, има добре фудбалере који играју добро у својим клубовима, те екипе су веома добре. Сачекаћемо да видимо шта ће бити са Бразилом, па онда причати о Србији", додао је један од најискуснијих у швајцарској селекцији.

Џака је потом говорио и о селекцији Србије.

"Србија је другачија него 2018. године, имају млађе и мање искусне играче по мом мишљењу, али велики квалитет. Када погледате нападаче и везне фудбалере, сви имају велики квалитет. И ми имамо квалитет, да победимо Србију или било кога другог", закључио је фудбалер рођен у Базелу, који преко својих родитеља вуче корене из Подујева са Косова и Метохије.

image