Спорт

Шести дан Мундијала: Почиње друго коло – Енглеска за нокаут фазу, поправни за Сенегал и домаћина

Шести дан Мундијала у Катару такође ће бити испуњен богатим програмом, а биће игране утакмице другог кола у групама А и Б
Шести дан Мундијала: Почиње друго коло – Енглеска за нокаут фазу, поправни за Сенегал и домаћинаGetty © Catherine Ivill

Фудбалски "маратон" од 11 часова започињу Велс и Иран, у 14 се састају Катар и Сенегал, док је три сата касније на програму окршај Холандије и Еквадора.

Дан затварају Енглеска и Сједињене Америчке Државе дуелом од 20 часова.

Група А

Друга рунди у групи А могла би да донесе пласман Холандије у наредну фазу такмичења, али и да нам већ сада да једну екипу која ће математички изгубити шансу.

Холанђани након уводног тријумфа над Сенегалом, у утакмици у којој нису били бољи ривал, али су искористили пад концентрације афричке селекције, сусрешће се са Еквадором.

Еквадорци су одушевили на премијер турнира и растужили домаћина, пошто су одржали час фудбала Катару и победили 2:0. Тиме су, осим освајања три бода, срушили мит о могућем намештању јер су британски новинари спекулисали да је Катар платио седам милиона Еквадору за пораз на отварању шампионата.

Дуел Холандије и Еквадора је у 17.00, док ће три сата раније играти поражени из првих мечева – Сенегал и Катар.

Сенегалци су фаворити и без најбољег играча Манеа, али и Катарци, који су шампиони Азије, желе да поправе утисак и покажу да нису присутни само зато што су домаћини. Поражени овом сусрету изгубиће шансу да се пласира даље.

Standings provided by Sofascore

Група Б

И пре почетка Светског првенства, а тек након разбијања Ирана, било је јасно да је Енглеска велики фаворит у групи. Енглези су прегазили Иранце 6:2 и већ сада имају шансу да обезбеде осмину финала.

За то им је потребна победа над Сједињеним Државама од 20 часова, што се очекује од екипе Герета Саутгејта.

Селектор "гордог албиона" имаће проблем јер вероватно неће играти капитен и најбољи играч Хари Кејн, који је доживео незгодан ударац у првој рунди.

Американци ће имати тежак задатак против актуелног европског вицешампиона, посебно јер су у првој утакмици одиграли нерешено са Велсом.

Управо ће Велшани покушати да искористе улогу фаворита против Ирана и дан започну победом, а поново ће све наде полагати у Гарета Бејла.

Јасно је да ће се између Велса и Америке водити борба за другу позицију.

Standings provided by Sofascore

image