Спорт

Брунова Португалија у осмини финала, Уругвај у истом "сосу" као Србија

Головима Бруна Фернандеша, селекција Фернанда Сантоша савладала је Уругвај у последњем мечу другог кола групне фазе Светског првенства
Брунова Португалија у осмини финала, Уругвај у истом "сосу" као СрбијаGetty © Laurence Griffiths

Фудбалери Португалије нова су екипа на Светском првенству која се пласирала у осмину финала, пошто су и они, попут Бразила раније током вечери, стигли до другог тријумфа на турниру.

Победили су Уругвај 2:0 головима Бруна Фернандеша, па је селекција Бруна Фернандеша ставила Јужноамериканце у готово идентичну ситуацију у којој се налази и Србија у групи Г.

Португалија је после слабог првог полувремена стигла до вођства у 54. минуту, када је центаршут Бруна Фернандеша наизглед захватио Кристијано Роналдо. Ипак, испоставило се касније да Роналдо лопту није дирао, па је погодак ипак био приписан офанзивцу Манчестер јунајтеда.

А да је Бруно у феноменалној форми у Катару показао је током читаве утакмице, све на крају крунисавши и другим поготком, у 93. минуту, када је из пенала поставио резултат на коначних 2:0.

Фернандеш је тако са два гола и две асистенције учествовао у четири од пет голова Португалијена турниру, уз помоћ чега су се пласирали у осмину финала. Теоретски би и даље могли да заврше на другој позицији, али је јасно да ће са првог места чекати за ривала Србију, Швајцарску или чак Камерун.

Овај пораз је Уругвај оставио у истој позицији у којој је и Србија. Уругвајци су последњи у групи са једним бодом и најслабијом гол-разликом, али победа против Гане у последњем колу одвешће их у наредну фазу уколико Португал не изгуби од Јужне Кореје.

Standings provided by Sofascore

image