Магазин

Нови ''Аватар'' ће бити најскупљи филм на свету

Наставак научнофантастичног хита ''Аватара'' је велика тема у свету због претпоставке да је продукцијски буџет филма достигао чак 400 милиона долара, не рачунајући додатне трошкове маркетинга. Да би се продаја карата изједначила са огромним успехом првог филма, потребно је да профит пређе две милијарде долара.
Нови ''Аватар'' ће бити најскупљи филм на свету© Youtube/Avatar

''Аватар: Пут воде'' је дуго ишчекивани пројекат редитеља Џејмса Камерона, који ће публику поново вратити у магичан универзум планете Пандоре. Оригинални ''Аватар'' је и дан данас најуспешнији филм на свету.

Када је први део изашао у 2009. години, постао је веома популаран због 3Д технологије која је тада била новитет. Међутим, управо из овог разлога, многи корисници друштвених мрежа сматрају да овај филм неће имати толико позитивне реакције, зато што су многе врсте оваквих ефеката већ више пута виђени у протеклих 13 година.

Ипак, многи људи широм света су узбуђени због овог наставка. Велики део филма је снимљен под водом, коришћењем специјалне технологије и сензора који ће прецизно скенирати покрете глумаца. Камерон је изјавио да ће се побринути да 3Д ефекти овог наставка надмаше претходни и да сматра да је то веома важан део оваквог пројекта.

Међутим, трошкови за овај филм су неочекивано прешли први планиран буџет, који је био скоро упола мањи. ''Дизни'' је већ уложио око милијарду долара за наредних 4 наставка, али je овај план сада у разматрању.

Почетак приказивање овог филма у биоскопима у свету, планирано је почне од средине децембра.

Прича се наставља десет година након завршетка првог филма и сада ћемо открити нове делове ове планете, као и ликове у колонији која живи под водом. Главна тема је, као и пре, човекова похлепа и њен утицај на природу. За оне који нису заинтересовани за овакву тематику, овај филм и даље вреди погледати због фантастичних ефеката и врхунске продукције која ће сигурно приказати колико је филмска индустрија технолошки напредовала.

image