Анкета 2: Како се осећате?

Питали смо вас како се осећате. На улици, на пијаци, на трамвајској станици, где год да смо се срели, ако сте били расположени за разговор, а некад и ако нисте. Ово су ваши одговори
Анкета 2: Како се осећате?© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ево малопре сам нашла наочаре, остале ми код фризера, сад сам била да их узмем. Два дана сам несрећна у ствари два дана их нема а тек сам јутрос то приметила, није било сунца, па ми нису биле потребне. Преврнула сам целу кућу, звала сам мужа сто пута, терала сам га да реконструишемо моје кретање последњих дана и кад ме је последњи пут видео с наочарима. Ништа ми није помогао, не разуме он ту муку. Мислила сам и мислила и сетила сам се свега где сам била само сам фризера некако заборавила, а знаш то је зато што сам ишла само да ми поправи шишке, нисам оно седела и седела тамо, него успут. И сине ми, и зовем га, и он их нађе. Некако су упале у фиоку с маказама. Одлично се осећам, хвала на питању.

(Драгана, 29, професорка шпанског језика)

Ма какве шпаргле, добро супер су ми шпаргле, младе, свеже, али Партизан, јеси ли гледао ти оно јуче друже? Па шта је оно? Два нула, а? Реал у Мадриду, брате мој. Хоће да се бију момци, е па ево им сад. Мало ми је тешко што наши више нису наши као некад, нема нашег човека у петорци, али добро, да не мрачим сад, ту је дрес, ту је грб на грудима, то је најважније. Ауууу, како играју момци свака им част. Само се плашим да овде не буде неких проблема, да неко не баци упаљач или нешто, знаш, да нас завије у црно. Сад у трећој их треба игнорисати, напунити и послати кући да играју игрице. Разумеш? За кога ти навијаш? Е добро, ево за тебе шпаргле 250, иначе су 300. Јееесте кило... Није кило, веза.

(Милутин, 32, пољопривредни произвођач)

Шта како се осећам? Ко си ти? Шта купус, нема како се осећам, ајде продужи. Ееее ови што питају... Па шта ако сам намћор, нисам намћор, намћор сам. Шта има да ме пита? Е људи моји, данас свако гледа туђа посла, ја не знам више шта је ово. Све нерадник до нерадника.

(дечко иза тезге који неће да разговара са мном, око 30 година)

Осећам се најбоље од почетка године. Од како је кренуло да буде топло све ми је било горе и горе јер сам мислила да ове године нећемо моћи на море. Све је лудо скупо, знате и сами. Али ићи ћемо, јуче смо уплатили. Не скидам се са нета, тражим бар два месеца неку Грчку коју можемо да платимо а да није баш да спавамо у кукурузима. И јуче нађем, знате каква камп кућица, на плажи скоро, са тендом и кухињом напољу, а испред трем са баштенском гарнитуром, све фино, лепо, чисто. Ситонија, мало је даље, али нема везе. Уплатили смо, готово је, идемо трећег јуна. Е хвала и ви се лепо проведите негде.

(Милена, 24, физиотерапеут)

Добар дан, добар дан, баш лепо питање. За своје године, осећам се одлично. Па тако, све ми је у реду, да не урекнем. Деца су добро, унуци су ми златни, муж ме воли. Шта ми више треба? Није баш најобље време сине, видиш и сам, због деце ми је што живе у таквом времену само, раније је било друго, муж и ја смо лепо проживели. Радили смо у Швајцарској, он је лекар, ја сам била медицинска сестра. Имамо добре пензије, бар пола деци дамо, нама не треба много. А ти си вредан, свашта си купио. Је. л ниси заборавио нешто са списка, немој да ти се љути жена. А ти куваш? Па браво, благо твојој жени.

(Љубинка, 82, медицинска сестра у пензији)

Хвала на питању добро. Ти би могао мало да смршаш. Је л вежбаш? Мораш да вежбаш, немој да се запушташ. У здравом телу је здрав дух. Ништа, ево идем на тренинг. Радим с неким клинцима, тенисерима. Њима се смучи живот кад имају код мене тренинг, они би само да шамарају лоптицу а кондиција им је на последњем месту. Мали су још, схватиће. А ти следећи пут ако ме сретнеш да имаш пет кила мање.

(Шоне, 48, кондициони тренер)

image