Албанска мафија, окупација Београда и честитка Бајдену, или: Шта хоће лорд Стјуарт Пич

Један је тражио да окупирају Србију као Немачку и Јапан, други је био активни учесник бомбардовања Србије. И сада нам нуде решење за наш случај, а албанска мафија издашно помаже спровођење таквих решења
Албанска мафија, окупација Београда и честитка Бајдену, или: Шта хоће лорд Стјуарт Пич

Док је још умео да говори разумљиво – није исто што и разумно – уместо што неразговетно брбља и производи неке гласове које није могуће превести ни на један познати језик, укључујући и енглески, председник Америке Џо Бајден, тада на функцији веома утицајног сенатора, волео је да се изјашњава и о Србији.

Прилику да каже шта би да нам ради искористио је и 9. маја 1999. у емисији Meet the Press ТВ мреже Ен-Би-Си.

Цитирамо сенатора, потоњег потпредседника и актуелног председника Америке, да се не заборави да му бомбардовање Србије није било довољна мера за свођење Срба на меру која им је одређена: ”Ми смо вероватно једина тројица у Вашингтону који сматрају да треба да одемо право у Београд и ухапсимо Милошевића… За мене је питање шта је дефиниција победе… Дефиниција победе била је – (српска) војска ван Косова, Албанци назад на Косову, и снаге под командом НАТО-а на Косову. То није тотална победа. То није победа коју ја желим… Говорим да треба да уђемо с копненим трупама, да признамо да ће бити и америчких жртава. Треба да одемо скроз до Београда и треба да окупирамо ту земљу као Немачку и Јапан. И треба да имамо јавна суђења, да им збацимо ту маску српске жртве… То је једина ствар која на крају може да донесе резултат.”

Преостала двојица у оквиру поменуте тројице у студију Ен-Би-Сија, који су се с Бајденом у сложили у свему а поготово у оцени да су бомбе с осиромашеним уранијумом исувише благ третман у односу на све оно што Срби заслужују, били су Бајденове колеге сенатори Боб Дол и Џон Мекејн; обојица данас покојни, ваљда и на месту које су и те како заслужили.

Сва тројица – Бајден, Дол и Мекејн, један председник Америке и двојица председничких кандидата – налазе се међу заслужним сарадницима Албанско-америчке грађанске лиге, организације ”регистроване да лобира код законодавне и извршне власти федералне владе у циљу утицаја на спољну политику САД како би на Балкану били успостављени трајан мир и стабилност”, разуме се, применом горепоменутих метода убијања Срба у што већим количинама.

С тим што треба додати и да Лига своје деловање није ограничила само на простор Србије, већ у истом контексту спомињу и Македонију, Црну Гору, ”Прешевску долину” као одвојен ентитет, и Чамерију, део Епира у Грчкој, што све заједно иде контурама велике Албаније.

Но, ево где све ово подсећање постаје и сасвим актуелно: Дотична Албанско-америчка грађанска лига, чији је оснивач бивши конгресмен из Њујорка албанског порекла Џо Диогарди, тренутно се налази у чворишту корупционашког скандала који повезује амерички Сенат, златне полуге и албанску мафију.

Откривено је, наиме, да је посредством ове организације обављано корумпирање сенатора Боба Менендеза, доскорашњег председника а сада само утицајног члана сенатског Комитета за спољне послове. Човек за везу зове се Газменд Гас Лита.

Лита је, како је у његову корист сведочио бивши конгресмен Диогарди, током читаве две деценије био члан борда Албанско-америчке грађанске лиге, којој је донирао и своје време и новац да га проследи даље (Менендезу и његовим колегама).

Али није само то, наиме, још је горе. Газменд звани Гас је пре две године признао кривицу у односу на оптужбу да је водио илегалну коцкарницу за рачун албанске мафијашке организације коју су крстили као Diamond Enterprise са рекетирањем, изнудом и преваром у опису посла.

А ни то није све, јер сарадник мафије Газменд Гас Лита није сарађивао само са сенатором Менендезом. Него је био у вези и са некадашњим сенатором, а садашњим председником Америке Џоом Бајденом. О томе сведочи заједничка фотографија овог председника и оног мафијаша којом се, да честита Бајдену избор за председника, на Фејсбуку похвалио Газмендов брат Кораб, политичар из Албаније. Који се у том својству састајао и са корумпираним Менендезом.

Укратко, између албанске мафије, рекета, изнуде и самопроглашене независности Косова, уз захтев за окупацију Србије, постоји непосредна веза. Спојили су лепо и корисно.

Све је то њихов удружени злочиначки подухват против нас, у који хоће и нас да укључе тако што ће нас натерати да сами признамо оно што је Бајден намеравао да постигне оним јавним суђењима у Београду под окупацијом и потоњим деловањем Боба Менендеза из Комитета за спољне послове Сената Сједињених Америчких Држава.

Срећом, сенатор није паметан колико је похлепан. Кеш у износу од 500.000 долара, у ковертама у џеповима његових сакоа, нађен је у претресу његове куће; златне полуге у истој кући, и Гугл претраге о цени килограма злата у кућном компјутеру; фотографија две златне полуге у телефону његове жене, све са видљивим серијским бројевима који доказују каквом су коруптивном шемом дошле до поквареног брачног пара; СМС поруке у којима се жена жали дародавцу да није добила месечни чек за септембар. Није знала да га је уважени сенатор већ добио али није пријавио у кућни буџет…

Раскошна иронија свега овога, наравно, садржана је у томе што се, у свом хвале вредном настојању да поштено обави онај посао за који га је (пот)платила албанска мафија, корумпирани сенатор Менендез мешао и у унутрашња политичка питања Србије, па је, ваљда с позиције експерта за таква питања, о плановима за борбу против корупције у Србији разговарао и са овдашњим прозападним политичарима.

У истом даху позвао је и на увођење санкција Србији, наравно, и на ”прихватање нове реалности” у односу на самопроглашену независност Косова.

Што нас доводи и до енглеског лорда Стјуарта Пича, заповедника британских војних снага у Италији кад су одатле вршиле агресију на Србију 1999. и њиховог специјалног изасланика за нас од 2021, који сад из Загреба ултимативно захтева све исто што и корумпирани Менендез, сопственим речима (”Британија позива Србију да уведе санкције против Русије… и да истражи могуће неправилности на изборима…”, уз ”апсолутну подршку нормализацији односа” Београда и Приштине) доказујући да је баш све то директно повезано – од признања самозваног Косова, преко санкција Русији до мешања у изборе у Србији. Коме је једини циљ да олакша ово око Косова и Русије.

Све то, наравно, знамо, али један аспект сад привлачи нарочиту пажњу баш зато што су избори тек окончани.

А на њима је, како год да је гласала, убедљива већина у Србији гласала против овога што лорд Пич захтева од Србије. Али њега та околност нимало не омета, дођавола с демократијом у Србији. Нама је намењено управо оно што је Џо Бајден и захтевао. Окупација без права гласа и јавна суђења свима који се томе успротиве. Док новац албанске мафије ту дође као прикладна компензација за уложени труд.

image