Русија

Кадиров: Показаћемо шта је "Ахмат сила"

У Украјини ми се боримо против фашизма, сатанизма и нацизма. Подржавамо одлуку Путина да започне војну операцију у Украјини, поручио је лидер Чеченије
Кадиров: Показаћемо шта је "Ахмат сила"www.globallookpress.com © MFA Russia

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров рекао је данас да у потпуности подржава одлуку руског председника Владимира Путина да започне специјалну војну операцију у Украјини, додајући и да су се до сада успешно одупирали санкцијама, те да није било никаквих већих последица које су проистекле из њих, преноси државна телевизија Чеченије "Грозни".

Он је објаснио да, иако је ова година за све била тешка, ипак сматра да је добро што се Русија бори против фашизма и сатанизма, који уништавају породичне и друге традиционалне вредности. 

Одговарајући на питање о потенцијално новом таласу мобилизације, лидер Чеченије је поручио да сваки мушкарац, који воли свој народ и религију, треба да буде спреман да због ње оде на фронт и бори се против сатанизма. Оваквих људи у његовој републици, како је казао, има много.

Ипак, до сада, како је оценио, Чечени су не само испунили све захтеве који се тичу мобилизације, већ су и учинили више од тога - "премашили смо захтеве за 254 одсто", изјавио је.

Додао је и да о овим питањима одлучује председник Русије, те да међу оним Чеченима који су отишли на фронт нема младих људи, већ да су то све добро обучени појединци, који су се сами пријавили да иду у бој. 

"У Украјини ми се боримо против фашизма, сатанизма и нацизма. Сви они који не желе да живе под ЛГБТ заставом треба да устану и помогну нам да се изборимо са овим", изјавио је.

Снаге "Ахмата" још чекају на прави тренутак да искажу сав свој потенцијал. "Показаћемо шта заиста значе речи 'Ахмат сила', које изговарамо од срца. То ће се десити ускоро, на крају, када подигнемо заставу победе", поручио је Кадиров.

Најавио је и да се ближи почетак друге етапе акције "Вазмездије" (Возмездие), што на руском значи освета. То је посебна војна операција у Украјини, у којој учествују чеченски војници. Њен наставак биће још жешћи, поручио је.

Упитан да ли ће се икада кандидовати на место председника Русије, одговорио је да као грађанин Руске Федерације има на то право, али да то неће никада учинити. 

Русија је "држава на чијем челу је један јако мудар, далековид, снажан човек, талентован, поштен, пристојан — човек који има све квалитете. После таквог лидера, ову државу биће готово немогуће водити", односно, заменити га, истакао је лидер Чеченије.

Осврнуо се и на изјаве да украјински војници жестоко муче руске заробљенике. Казао је да се не слаже са предлогом Кијева да би једном требало доћи до размене заробљеника двеју страна по принципу сви за све и да Москва треба да покаже своју снагу и удари директно на Кијев. 

"Морамо да отворимо ватру и пуцамо на Кијев - он је узрок свега овога. Не треба да се играмо са ђаволима који убијају наше људе, јер они треба да обезбеде сигурност наших грађана", рекао је чеченски лидер, нагласивши да украјинском председнику Владимиру Зеленском треба судити у главном граду Чеченије, Грозном.

Рекао је и да прихвата извињење које је дошло из Ватикана након недавног инцидента, који је био изазван изјавом папе Франциска:"Драго нам је што су увидели своју грешку и одлучили да се извине. Прихватамо извињење, али поручујемо свима: будите опрезни, не дирајте нас, посебно не Чечене".

Ипак, Кадиров је ошто осудио све оне Чечене који су одлучили да напусте земљу, и прикључе се Оружаним снагама Украјине. Назвао их је издајницима, а не војницима, јер "да су ратници, не би бежали у другу земљу, не би оставили браћу да гину".

Такође је казао и да би сви они који клеветају чеченски народ, културу и традицију требало да се извине не њему лично, већ Чеченима.

Лидер Чеченије је нагласио и да је у одличној форми, да редовно тренира, плива, те да су гласине о његовој болести лаж. 

"Одлазећа година није била лака и пуна је догађаја, и тужних и радосних. Упркос потешкоћама и притисцима са којима се земља суочила, ми ипак успевамо да идемо напред, и што је најважније, да се даље развијамо. Направили смо напредак у многим областима. Али, још битније, постигли смо јединство у борби против фашизма и сатанизма, који гутају Европу и Запад. Наша храбра браћа данас су на првој линији и воде бескомпромисну ​​борбу против овог зла", написао је пре неколико дана Кадиров на свом Телеграм каналу, најављујући данашње годишње обраћање.

image