Русија

Кадиров: Ми своје не остављамо - 200 руских војника се вратило кући (ВИДЕО)

Последња размена заробљеника се десила уочи Нове године када су се из заробљеништва вратила 82 руска војника који су били у животној опасности, захваљујући, како је лидер Чеченије навео, залагању депутата државне Думе Шамсала Саралијева
Кадиров: Ми своје не остављамо - 200 руских војника се вратило кући (ВИДЕО)© Tanjug/ (HOGP)

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров објавио је да је око 200 руских војника враћено из украјинског заробљеништва у децембру 2022. године захваљујући недвосмисленом ставу руског председника Владимира Путина "ми своје не остављамо". Под "своји" се мисли на сваког појединачног становника Руске Федерације.

"Уз активну помоћ Министарства одбране Руске Федерације, председника Државне думе Руске Федерације Вјачеслава Володина, који надгледа рад посланика у овом правцу, у децембру прошле године успели смо да ослободимо око 200 руских војника", написао је Кадиров на Телеграму.

Према његовим речима, губернатор Белгородске области Вјачеслав Гладков је сваком од њих обезбедио одећу, храну и све што је потребно.

Последња размена обављена је 31. децембра прошле године. Како је тада саопштило Министарство одбране Руске Федерације, као резултат преговарачког процеса, са територије под контролом кијевског режима враћена су 82 руска војника, који су у заточеништву били у животној опасности.

image