Русија

Небензја: Запад пати од русофобије, ништа им не верујемо

Запад не жели сарадњу са Русијом, своју политику гради на русофобији и плановима о уништењу Руске Федерације, поручио је руски представник при УН
Небензја: Запад пати од русофобије, ништа им не верујемоwww.globallookpress.com © Luiz Rampelotto/EuropaNewswire

Руски представник при Уједињеним нацијама Василиј Небензја обратио се данас западним колегама у Савету безбедности УН и поручио да Русија више не може да верује Западу, јер је овај део света показао да се води русофобијом и да безбедност својих земаља види искључиво у супротстављању Москви.

"Сада се обраћам западним чланицама Савета безбедности. Јасно је да нећемо моћи да живимо као пре. Већ сте показали дубоко укорењену русофобију, тако да смо схватили да вас она покреће, као и жеља да се уништи наша држава и то, ако је могуће, туђим рукама. Вас не занима да европску и евроатлантску безбедност градите заједно са Русијом", поручио је дипломата.

Према његовим речима, Москва више не може више да верује ниједном обећању Запада.

"Ни када говорите о томе да се НАТО неће ширити на Исток, ни када је реч о томе да наводно не желите да се мешате у наша унутрашња питања, нити када говорите да са нама желите да живите у миру и имате добре односе", поручио је Небензја.

"Нема основа да поверујемо да сте у стању да изађете из тог зачараног круга лажи", закључио је.

"Запад припремао Кијев за рат са Русијом"

Западне земље су користиле споразуме из Минска да припреме Кијев за рат против Русије зарад сопствених геополитичких интереса, поручио је Небензја.

Он је "бивше западне партнере, који по навици изговарају мантре да је Русија крива за све", позвао да одговоре на "једноставно питање".

"Како то да из године у годину понављате да подржавате протоколе из Минска, потписујете документе са нама, а истовремено се процес из Минска видели само као димну завесу да поново наоружате кијевски режим и припремите га за рат против Русије зарад сопственог геополитичког интереса", поручио је представник Русије при Уједињеним нацијама. 

image