Русија

Толстој: Они који вређају Русију и Путина могу одмах да напусте Парламентарну скупштину ОЕБС-а

Аустријски медији најављују да би у скупштини могло да дође до протеста, лупања вратима, махања украјинским заставицама и напуштања сале приликом говора руских парламентараца
Толстој: Они који вређају Русију и Путина могу одмах да напусте Парламентарну скупштину ОЕБС-аwww.globallookpress.com © State Duma of Russian Federation

Потпредседник Државне думе и шеф руске делегације на Парламентарној скупштини ОЕБС-а Петар Толстој затражио је од оних који вређају Русију и њеног председника да напусте седницу.

"Нећемо толерисати директне увреде на рачун Русије и нашег председника, и никада нећемо дозволити да непријатељи Русије износе такве увреде у овој скупштини. Сви они који желе да увреде Русију могу да напусте салу и понесу са собом украјинске заставе", рекао је он током састанка Комитета за политичка питања и безбедност.

Дводневно заседање Парламентарне скупштине ОЕБС-а почело је данас у Бечу, а тамошња влада одолела је бројним дипломатским притисцима да не одобри визе деветочланој делегацији из Русије. Генерална дебата редовног зимског заседања Парламентарне скупштине ОЕБС биће одржана под мотом "Годину дана касније: Руски рат против Украјине се наставља".

Украјинска делегација ће имати свој "против-програм", са наступима у аустријском парламенту и позивањем украјинске дијаспоре и избеглица на уличне протесте, преноси РТС који додаје и да би, на основу писања аустријских медија, и на самој конференцији могло да дође до протеста, лупања вратима, махања украјинским заставицама и напуштања сале приликом говора руских парламентараца.

image