Русија

ФСБ потиснуо терористе из Брјанске области на територију Украјине

Руска Служба безбедности саопштила је да је заустављен налет украјинских терориста у Климовском округу Брјанске области
ФСБ потиснуо терористе из Брјанске области на територију Украјинеwww.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије саопштила је да су украјински националисти, који су извршили терористички напад Брјанску област, потиснути на територију Украјине и нанет им је масиван артиљеријски удар, саопштио је ДСО ФСБ.

"Налет украјинских националиста у Климовском округу Брјанске области је заустављен. Да би се избегле цивилне жртве и оштећење цивилне инфраструктуре, непријатељ је потиснут на територију Украјине и темељно гранатиран", наводи се у саопштењу.

Министарство спољних послова Русије ће на свим међународним платформама известити о украјинском нападу на Брјанску област, указујући на још један злочин Кијева, поручила је портпаролка МСП Марија Захарова.

Група украјинских диверзаната претходно је упала на руску територију, тачније Климовски округ Брјанске области.

Диверзанти су пуцали на аутомобил, усмртили две одрасле особе и ранили десетогодишње дете које је превезено у болницу и није у животној опасности, саопштио је гувернер региона Александар Богомаз.

Процењује се да су украјински диверзанти за таоце узели најмање шест особа, од којих двоје деце.

"Диверзантска група данас је продрла из Украјине на територију Климовског округа у селу Љубечане", написао је Богомаз на Телеграму.

Владимир Путин је инцидент назвао терористичким нападом. 

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се у Брјанску одиграо терористички напад.

"Отворили су ватру видећи да су у возилу деца. Овај злочин чине неонацисти и њихови господари. Сигуран сам да ће ти исти господари брзо заборавити данашњи злочин. Али опет понављам: неће успети – ми ћемо их згромити", рекао је Путин.

ФСБ је нагласио да је пронађена велика количина експлозивних направа разних врста. 

image