Русија

Главни руски истражитељ послао тим у Брјанск након украјинског напада

У дејствима диверзантске групе у селу Љубечан погинула два цивила, а рањен је десетогодишњи дечак
Главни руски истражитељ послао тим у Брјанск након украјинског нападаwww.globallookpress.com © Edgar GutiÃ�rrez/Keystone Press Agency

Председник Истражног комитета Русије Александар Бастрикин послао је истражни тим у Брјанску област, место где су украјинске снаге данас извеле напад у коме су убијене две особе.

"Председавајући Истражног комитета Руске Федерације Александар Иванович Бастрикин наложио је истражном тиму Централног одељења, укључујући криминалисте и стручњаке, да брзо изађу на лице места у село Љубечане, у Брјанској области", наводи се у саопштењу.

Раније је гувернер Брјанске области Александар Богомаз саопштио да су у дејствима диверзантске групе у селу Љубечан погинула два цивила, а рањен је десетогодишњи дечак.

Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије саопштила је да су украјински националисти, који су извршили терористички напад потиснути на територију Украјине и нанет им је масиван артиљеријски удар.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се у Брјанску одиграо терористички напад.

"Отворили су ватру видећи да су у возилу деца. Овај злочин чине неонацисти и њихови господари. Сигуран сам да ће ти исти господари брзо заборавити данашњи злочин. Али опет понављам: неће успети – ми ћемо их згромити", рекао је Путин.

ФСБ је нагласио да је пронађена велика количина експлозивних направа разних врста. 

image