Русија

Медведев: Земље ЕУ и НАТО-а директни саучесници терориста

САД, ЕУ и НАТО подржавају обичне нацисте и терористе, рекао је бивши председник Русије
Медведев: Земље ЕУ и НАТО-а директни саучесници терориста© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је да је терористички напад у руској Брјанској области показао кога заправо подржавају САД, НАТО и ЕУ – обичне нацисте, што лидере поменутих западних земаља чини директним саучесницима терориста.

"Данашњи догађаји су показали кога заиста подржавају у САД, НАТО-у и ЕУ. Није то 'слободољубив народ Украјине' који не жели да буде заједно с Русијом него нацистички олош, терористичко смеће које напада цивиле, машући смрдљивом жуто-плавом крпом", истакао је написао је Медведев на свом Телеграму налогу.

Потом је додао: "Нека их сада правдају у Лондону, Паризу, Берлину и Вашингтону. То су ваши штићеници, господо Сунак, Макрон, Шолц и Бајден! И наш однос према вама сада је исти као и према њима. Сада су ваше земље учеснице у терористичким актима украјинског режима, а ви – директни саучесници терориста."

Заменик председника Савета безбедности Русије написао је и да западни аналитичари нерадо признају да је доказ директне умешаности НАТО-а у руско-украјински сукоб на страни кијевског режима и то када стручњаци Алијансе уче укронацисте како да користе војну опрему у борби.

Подсетио је да се од 1920-их година усталио став да се држава може признати као учесник у рату ако, поред снабдевања оружјем, обучава особље за руковање њиме. А данас канадски и немачки инструктори у ЕУ уче украјинске убице како да рукују тенковима "леопард".

"Ако замислимо да ће у будућности испоручене НАТО авионе њихова војска сервисирати на територији Пољске (…) то ће бити директан улазак атлантиста у рат против Русије са свим последицама које из тога произлазе. А све особе које доносе одлуке о набавци (поправци) такве опреме или наоружања, заједно са страним плаћеницима и војним инструкторима, сматраће се легитимним војним циљем", закључио је Медвед.

image
VV inauguration
banner