Русија

Русија: НАТО знао за украјински терористички напад у региону Брјанска

Ово је класичан терористички напад, таква тактика је већ позната из чеченског рата, из ратова на Блиском истоку и у Африци, рекао је саветник лидера Доњецке Народне Републике
Русија: НАТО знао за украјински терористички напад у региону Брјанскаwww.globallookpress.com © Stefan Puchner/dpa

НАТО је знао за инцидент који се припрема у региону Брјанска, рекао је Јан Гагин, саветник лидера Доњецке Народне Републике.

"Сигуран сам да домаћини из НАТО-а нису могли да не знају за ову акцију, да се она спрема и против кога је усмерена. Ово је класичан терористички напад", рекао је саветник Дениса Пушилина за ТВ канал "Росија 1".

Према његовим речима, таква тактика је већ позната из чеченског рата, из ратова на Блиском истоку, у Африци.

"Ове акције су веома сличне дејствима јединица такозваних народних армија, које су провоцирале САД широм света кроз новију историју", објаснио је Гагин.

Гувернер Брјанска је у четвртак ујутро известио да се ДРГ инфилтрирао у округ Климовски из Украјине. У нападу су две особе погинуле, а десетогодишње дете је повређено.

Руски председник Владимир Путин назвао је напад украјинских диверзаната терористичким актом.

Снаге безбедности спровеле су мере у региону Брјанска да униште наоружане украјинске националисте који су продрли у регион, увече је ФСБ известио да су диверзанти истиснути на територију Украјине, где су подвргнути масивној артиљерији.

image