Русија

ФСБ објавио снимак последица терористичког напада у Брјанском региону (ВИДЕО)

Приказане су мине немачке производње и бацач граната, као и патрона за малокалибарско оружје

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) објавила је снимак аутомобила на који су пуцали украјински диверзанати у Брјанској области. На снимку се виде стрељан аутомобил и два тела.

Поред тога, приказане су мине стране производње и бацач граната, као и патрона за малокалибарско оружје.

Група украјинских диверзаната јуче је упала на руску територију, тачније Климовски округ Брјанске области.

Диверзанти су пуцали на аутомобил, усмртили две одрасле особе и ранили десетогодишње дете које је превезено у болницу и није у животној опасности, саопштио је гувернер региона Александар Богомаз.

ФСБ је саопштио да су украјински националисти, који су извршили терористички напад на Брјанску област, потиснути на територију Украјине и да им је нанет масиван артиљеријски удар.

Према првим подацима, око 40 украјинских диверзаната држало је неколицину житеља у Брјанској области као таоце у продавници.

"Федерална служба безбедности Русије и Министарство одбране Руске Федерације предузимају мере за неутралисање наоружаних украјинских националиста који су нарушили руску државну границу", саопштио је ФСБ.

Пронађено немачко оружје на месту инцидента

Шеф комитета Думе за информативну политику Александар Хинштајн изјавио је да је на месту инцидента у Брјанској области пронађено оружје немачке производње.

"Оружје и мине пронађене јуче у региону Брјанска на месту терористичког напада у потпуности су страног порекла, углавном немачког", написао је Хинштајн на Телеграму.

Он је напоменуо да "просвећени Запад испоручује ово оружје смрти" Украјини, како би терористи могли даље да га користе против мирних руских грађана на руској територији.

"Шта је ово ако не директно подстицање терористичких активности?", закључио је Хинштајн.

image