Русија

Москва почела истрагу о нападу у Брјанску

Прикупљају се и документују докази о злочинима украјинских снага против цивилног становништва и припадника полиције, почињених у насељима Љубечане и Сушани у Белгородској области, истакао је руски Истражни одбор
Москва почела истрагу о нападу у Брјанскуwww.globallookpress.com © Ashley Chan/Keystone Press Agency

Руски Истражни одбор покренуо је кривични поступак због напада украјинских диверзаната на насеља у руској области Брјанск, саопштила је у петак прес служба Одбора.

"Истражни одбор је покренуо кривичну истрагу у вези са члановима 205, 317, 167 Кривичног законика Русије по оптужбама за терористички напад, покушај убиства припадника руских полицијских снага и уништавање имовине", саопштила је прес служба.

Одбор је истакао да запослени прикупљају и документују доказе о злочинима украјинских снага против цивилног становништва и припадника полиције, почињених у насељима Љубечане и Сушани у Белгородској области, преноси ТАСС.

"У Брјанској области тренутно ради истражни тим који укључује истражитеље, форензичаре и стручњаке како из централног апарата Одбора, тако и из његовог регионалног одељења. Службеници Одбора спроводе серију неопходних истражних радњи које укључују преглед лица места, испитивање очевидаца и жртава, али и низ других [радњи], које имају за циљ да се утврде све околности инцидента и идентификују сви умешани у циљу њиховог привођења кривичној одговорности", напомиње Одбор.

У четвртак су се украјински диверзанти инфилтрирали у погранично подручје Брјанске области. Према званичним информацијама, у нападу су погинуле две особе. Федерална служба безбедности Русије саопштила је да је заједно са руским Министарством одбране "спровела мере на елиминисању наоружаних украјинских националиста који су нарушили руску државну границу".

Руски председник Владимир Путин назвао је инцидент терористичким нападом.

image
VV inauguration
banner