Русија

Захарова поручила Прајсу: Подржавате суверенитет БиХ, а рушите територијални интегритет Србије

Портпаролка руског Министарства спољних послова поручила представнику америчког Стејт департмента да има поремећај личности
Захарова поручила Прајсу: Подржавате суверенитет БиХ, а рушите територијални интегритет Србије© MFA Russia/via Globallookpress.com

Представник америчког Стејт департмента има поремећај личности, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући његове тврдње о Дејтонском споразуму.

Она се осврнула на изјаву Прајса који је рекао да ће Вашингтон наставити да подржава суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине и "позивати на одговорност оне који теже да поткопају институције БиХ и Дејтонски споразум".

"Невероватно. Неде, покушајте да замените 'БиХ' са 'Србија', 'Република Српска' са 'Косово', Дејтонске споразуме са резолуцијом СБ УН 1244 и добићете дијагнозу – подвојена личност. Подсећам, супротно одлуци Савета безбедности УН Вашингтон је 2008. године признао независност Косова чиме је нарушио територијални интегритет и суверенитет мултинационалне Србије", написала је Захарова на Телеграму.

Како је Прајс навео, САД "одбацују изјаве председника Републике Српске Милорада Додика од 9. марта у којима је настојао да поткопа положај Уставног суда БиХ и у више наврата претио отцепљењем Републике Српске од БиХ".

"Члан 3. Дејтонског устава јасно каже да Република Српска мора у потпуности да спороводи одлуке институција Босне и Херцеговине, укључујући коначну и (правно) обавезујућу одлуку Уставног суда БиХ", рекао је Прајс.

image